MatematikTutkusu.com Forumları

ekol hocanın türev yorumu

mustafatr - ait kullanıcı resmi (Avatar) mustafatr 01:53 16 Haz 2012 #1
EKOL HOCA BEN BİLE BİŞE ANLAMADIM..... - YouTube

Cem1971 - ait kullanıcı resmi (Avatar) Cem1971 13:01 16 Haz 2012 #2
"Ekol Hocanın Limit Yorumu" olmalıydı başlık...

Adam koca teoremin üzerini bir çırpıda çizdi attı. Büyük matematikçiler Caucyh-Koşi veya Riemann bu videoyu izlese kafayı yerler herhâlde. Bu adam ne yapıyor yahu derler.

Çok komikti, "hoca da psikopat değil ki, size uzaydan soru sormayacak ya..." demesi ve "aynen buradaki eşşek gibi olursunuz" demesi ve ironi yaparak limit-türev ve integrali eşeğin arabasında göstermesi oldukça ilginç.

Bu resmen tiyatro eğitimi olmuş, matematik falan değil bu, tiyatro. Resmen güzel sanatlar bölümünde tiyatro dersinde tiyatrocu çocuklara gösterilecek bir video olmuş.

Sonuç:
Diyalektik yanlış... Hakikatlerin üzerini çizerek olmaz bu iş. Sayın Ekol Hoca farkında değil sanırım. Bu fikir nereden geldi acaba aklına. Teoremi öğrenmenize gerek yok arkadaşlar, biz kaba mantık ile cebrik çalışacağız, yâni dört işlem ve birkaç meşhur kural üzerinden hareket edeceğiz demesi yeterliydi.

Şimdi bunu gören öğrenciler üniversitede de bunlara gerek olmadığına kanaat getirecekler. Hele hâlâ kabuslarıma giriyor ben bile bir şey anlamadım demesi... Böyle söylenmez. "Yaklaşma" hadisesi işte ve bunu çok küçük aralıklarda mutlak değer ile izah etme olayıdır. Anlamayacak bir şey yok. Milletin ufkunu daraltmaya gerek yok ki...

Kısaca:
Bu anlatış olmamış. Hoca'nın bu videoyu acilen kaldırması gerekir net'ten.

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm