1) (abcd) ve (cdab) dört basamaklı, (ab) ve (cd) ise iki basamaklı sayılardır.
(abcd)=151(cd)
(cdab)=67(ab)+36 ise a.b.c.d=?
2) a,b ve c pozitif tamsayı
2a+2b-3c=44 ise a+b+c nin en küçük değeri=?
1) (abcd) ve (cdab) dört basamaklı, (ab) ve (cd) ise iki basamaklı sayılardır.
(abcd)=151(cd)
(cdab)=67(ab)+36 ise a.b.c.d=?
2) a,b ve c pozitif tamsayı
2a+2b-3c=44 ise a+b+c nin en küçük değeri=?
C-2)2a+2b=44+3c
2(a+b)=44+3c
c=2 için
2(a+b)=44+3*2=50
a+b=25
a+b+c=25+2=27
Ya bu soru da yukardakinin aynısı aslında ama çözemiyorum.s
4b ve 5c yi parçalayıp a, b ve c yi 3 parantezine alıyım dedim. 2b ve c yi de karşıya attım ama ordan bariz bişeye ulaşamadım.
Deneyerek daha uzun bi sürede bulurum tabiki ama mantığıma oturmasını isterim açıkçası hem de soruyu çözerken vakit kaybı olmaz.
a, b ve c pozitif tamsayılar
3a+4b+5c=99 ise a+b+c nin en küçük değeri?
--------------------------------------------------------------------------------------
not:
Kendinize İyi Bakın…
Tamam şimdi anladım Teşekkürler.
1) x tek doğal sayı olmak üzere 5x-1 den sonra gelen ardışık iki tek sayının toplamı=?
Ben sonraki terimleri 5x+1 ve 5x+3 diye düşünmüştüm ilk önce ama cevabın 10x+2 çıkması gerekmiş. Tek olmasının bi önemi var sanırım ama sonucu nasıl etkiler bilemedim.
2)a,b,c,d ve e sayılar a<b<c<d<e şartını sağlayan 2 basamaklı pozitif tek sayılardır.
a+b+c+d+e=409 ise a en az kaçtır?
Bu problemin çözümü için aşağıdaki ifadelerden kaç tanesi doğru seçilmiştir?
1. a nın en küçük değeri 13 tür.
2. b+c+d+e=384 tür.
3. d+e=196
4. b+c+d+e=396 dır.
Cevabında 3 tanesinin doğru olduğu söyleniyo ben 2 tane doğru buldum ama d+e nin 196 ya eşit olup olmadığını nasıl bulabileceğimi bilmiyorum. Denedim ama bişey bulamadım.
3) Bu soruyu da toplam sembolünden giderek yapıyım dedim ama sayılar çok büyüdü işin içinden çıkamadım.
14+23+34+43+...+234+243
toplamının değeri=?
C-1)
bu soruyu değer vererek çözebilirsin x=1 diyelim tek sayı old.
5.1-1=4, yani sayılar 5,7 olacak 5+7=12 şıklara baksarsın bunu sağlayan hangi sayı varsa o doğrudur 10.1+2=12 doğru olur.
Değer vermeden çözmek istersen;
5x-1 zaten çift sayıdır. ( x tek olduğuna göre) o halde sonraki 2 tek sayı 5x ve 5x+2 olur toplarsak bunları 10x+2 bulunur.
Ya bana yazdığım şu son iki soruda yardımcı olabilecek kimse yok mu?
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!