MatematikTutkusu.com Forumları

Sayılar

İlk  1 2 3
MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 18:04 01 May 2011 #21
sizin çözümünüz de, kitabın çözümü de aklıma yatmadı.

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 18:06 01 May 2011 #22
Ben o çözümün neresini düzelteyim şimdi, silsem dert, silmesem dert. Düzeltmesi ise apayrı bir dert.

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 02:44 02 May 2011 #23
sizin çözümünüz de, kitabın çözümü de aklıma yatmadı.
hocam siz istediğiniz bir sayı yazdığınızda ben onun yanına 1 basamak ekleyerek tüm sayıyı 3 e bölünür hale getirebiliyorum ve bunu da tek şekilde yapabiliyorum öyleyse bu sayılarla oluşan ve 3 e bölünen k basamaklı sayıların sayısı bu sayılarla yazılan ve 3 e bölünen bölünemeyen tüm (k-1) basamaklı sayıların sayısına eşittir. çözümün kalan kısmı da her k basamak değeri için (k-1) basamaklı sayıların sayılıp toplanması. kitap bunu 1 adım daha kısaltmış başa 0 gelebilir demiş ve 6 haneli sayıları saymış. eğer başa 3 tane sıfır gelmişse o sayı halen 6 hanelidir ama 3 basamaklıdır diye düşünüp tüm sayıları saymış olmuş.

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 05:26 02 May 2011 #24
Galiba anladım.

İlk  1 2 3