1. #1

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    9. sınıf

    Sponsorlu Bağlantılar

    hareket problemleri

    1) A kentinden B kentine saatte 80 km hızla giden biraraç, aynı yönde saatte 60 km hızla giden bir aracı geçtikten 3 saat sonra B kentine varıyor ve yola devam ediyor. Yavaş giden araç B kentine vardığında, hızlı giden araçla aralarında kaç km mesafe vardır? (cevap: 80)

    2) İki kent arasındaki yolda bir arabanın azami hızı x km/s'tir. Bu araba bu yolda 90 km/s hızla giderken azami hız sınırını %12,5 aşmıştır. Buna göre x kaçtır? (cevap: 80)

    3) 800 metre ve 1200 metre uzunluğundaki 2 tünelin arasındaki uzaklık 13 kmdir. Hızı saatte 150 km olan bir otomobil 1. tünele girdikten kaç dakika sonra 2. tünelden çıkar? (otomobilin boyu önemsenmeyecektir) (cevap: 6)

    4) Bir hareketli A kentinden B kentine V hızı ile 3t/4 saatte gidiyor. A ve B arasındaki uzaklığın, B ile C arasındaki uzaklığa oranı nedir? (cevap: 4/9)

    5) Bir otomobil A kentinden hareket ederek 240 km uzaklıktaki B kentine varıp durmadan geri dönüyor. Giderken hızı 60 km/saat ve gidiş dönüşü 7 saat sürdüğüne göre, bu otomobilin dönüşteki hızı saatte kaç kmdir? (cevap: 80)

    6) Bir taşıt 210 kmlik yolu 3,5 saatte alıyor. İkinci bir taşıt aynı yolu, ilk taşıtın %20si kadar fazla bir zamanda aldığına göre, iki taşıtın bir saatte aldıkları yollar farkı kaç kmdir? (cevap: 10)

    * "/ = kesme işareti"

  2. #2

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    AÖF Öğrencisi

    Sponsorlu Bağlantılar

    cevap 1
    80.3=240

    60.3=180 ise 240-180=60 ise 1 saat sonra hızı 60 olan B ye varır hıaı 80 olan da 1satte 80 km yol alacağı için aralarındaki mesafe
    80 km olur

    cevap 6
    210/3,5 =60 3,5+3,5.20/100=4,2 olur 210/4,2 =50 ise 1 saatte 60-50=10 olur

    bu arada 4. soruda bir eksiklik yok mu??
    BİR MUM DİĞER BİR MUMU TUTUŞTURMAKLA IŞIĞINDAN BİR ŞEY KAYBETMEZ ((MEVLANA))

  3. #3

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    9. sınıf

    Sponsorlu Bağlantılar

    eveeet çok özür dilerim. sorunun orijinali şu:

    4) Bir hareketli A kentinden B kentine V hızı ile t saatte, B kentinden C kentine 3V hızı ile 3t/4 saatte gidiyor. A ve B arasındaki uzaklığın, B ile C arasındaki uzaklığa oranı nedir? (cevap: 4/9)

  4. #4

    Statü
    Grubu
    Moderatör
    İş
    11. sınıf
    Bir otomobil A kentinden hareket ederek 240 km uzaklıktaki B kentine varıp durmadan geri dönüyor. Giderken hızı 60 km/saat ve gidiş dönüşü 7 saat sürdüğüne göre, bu otomobilin dönüşteki hızı saatte kaç kmdir?

    x=v.t
    240=60.t
    t=4 o halde geri dönüş (gidiş)saati de 3 olur (7-4=3)
    240=3.v
    v=80


 

  • Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!
  • Benzer konular

    1. Yaş-Hareket problemleri
      darthwader, bu konuyu "Kpss matematik soruları" forumunda açtı.
      : 4
      : 17 May 2012, 21:55
    2. Hareket Problemleri
      duygu95, bu konuyu "Ygs & Lys Matematik" forumunda açtı.
      : 13
      : 15 Mar 2012, 02:42
    3. hareket problemleri
      makme, bu konuyu "KPSS Matematik" forumunda açtı.
      : 2
      : 06 Şub 2012, 07:52
    4. hareket problemleri
      ayşe gül, bu konuyu "9. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 2
      : 23 Nis 2011, 21:44
    5. hareket problemleri
      the-lara_hj, bu konuyu "9. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 3
      : 02 Mar 2011, 21:38
    Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları