MatematikTutkusu.com Forumları

Geometri parelelkenar

1 2 Son
Melek12 - ait kullanıcı resmi (Avatar) Melek12 20:03 16 Mar 2011 #1

ABCD bir paralelkenar
[EF]_|_[AF]
[AE] açıortay
|AD|=|AF|
|BE|=5 cm
|CE|=3 cm
Yukarıddaki verilenlere göre, Alan(ABCD) kaç cm²dir?

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 20:24 16 Mar 2011 #2
açılar yazılırsa EB diküçgenin hipotenüse inen kenarortayı olacağından
AB=EB=BF=5 olur
soruda AD=AF verilmiş
AD=5+3=8
AF=5+5=10 olduğuna göre ya ben bişeyleri yanlış yapıyorum ya da soruda fazladan verilen bilgi nedeniyle hata var

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 20:27 16 Mar 2011 #3
hmm şimdi AF nin EF ye dik oluğu görülüyor , şekil soru çözülemesin diye çizildiği için böyle hatalar yapmm da normal

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 20:28 16 Mar 2011 #4
AEF nin dik üçgen olduğunu neye göre buldunuz?

Melek12 - ait kullanıcı resmi (Avatar) Melek12 20:29 16 Mar 2011 #5
AEF nin dik üçgen olduğunu neye göre buldunuz?
BEN DİK OLDUĞUNU yazmayı unutmuşum benim hatam
ama maşalah hocam

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 20:30 16 Mar 2011 #6
ED birleştirilirse verilen açıortay ve eşitliğin sonucu olarak AD ye dik olup EF ile eşit uzunlukta olur.
açılar yazldığına AB=EB=5 bulunur , o zaman DC=5 , pisagordan DE=4=EF

paralelkenarın alanı=CB.DE=(3+5).4=32 bulunur

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 20:32 16 Mar 2011 #7
[EF]_|_[AF]
verilmiş hocam benim bulduğum bişey değil soru vermiş sadece şekil çok uyumsuz olduğundan ben ilk baktığımda AE ile EF nin birbirine dik olduğunu sanmıştım

Melek12 - ait kullanıcı resmi (Avatar) Melek12 20:32 16 Mar 2011 #8
hmm şimdi AF nin EF ye dik oluğu görülüyor , şekil soru çözülemesin diye çizildiği için böyle hatalar yapmm da normal
unutmuşum hocam ya hiç öle şey olurmu

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 20:38 16 Mar 2011 #9
unutmuşum hocam ya hiç öle şey olurmu
şekil senin çizimin mi? büyk ihtimalle bir kitaptan almışsındır. ben bu şekille öğrenci avlama yöntemine karşı laf söylemiştim.
bu şekilde harflerin üzerini kapatalım ve açılardan bi tanesi dik diyelim 100 öğenciye hangi açı dik sizce diye sorarsak eğer 1 kişi <AEF den başka yeri söylesin her türlü özürü dileyebilirim.

bu şekli vermenin tek amacı soruyu çözdürtmemek ya da soruya normalde içermediği zorluğu kazandırmak.
tamam şekillerde ölçek korunup muhtemel çözüm açık edilmemeli aa b kadar da yanıltıcı şekil verileceğine herşey yazıyla verilsin öğrenci anladığı şekilde çözümü yapsın en azından kendi anladığını çizer/çözer

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 20:46 16 Mar 2011 #10
Ben de verilenlere tam bakmadan şekil üzerinden soruyu çözmeye çalışıyordum. Göz var izan var demişler.
90 dereceyi göz kararı 85-95 arası çizebilirsin ama 45-60 arası çizmek , büyük ustalık gerektiriyor.(!)

1 2 Son
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm