MatematikTutkusu.com Forumları

Sayılar

İlk  1 2 3 Son
rdvn01 18:07 19 Tem 2013 #11
2. soruda bir eksiklik var sanırım C ve B birlikte çift olursa koşulları sağlıyor.
Eksiklik yok ya ben de o soruyu naptıysam da a ve b bulamadım sadece a buldum cevap anahtarında yanlışlık var sanırım

rdvn01 18:09 19 Tem 2013 #12
cevapta yanlışlık mı var 2.soruya bakabilir misiniz

Heisenberg - ait kullanıcı resmi (Avatar) Heisenberg 18:12 19 Tem 2013 #13
A yalnız başına çift olabilirken B ve C birlikte çift olabiliyor. hatta sanırım C tek başına da çift olabiliyor.

rdvn01 18:18 19 Tem 2013 #14
A yalnız başına çift olabilirken B ve C birlikte çift olabiliyor. hatta sanırım C tek başına da çift olabiliyor.
Sağ ol ilgilendiğin için soru hatalı gibi görünüyor

Attalos 18:25 19 Tem 2013 #15
Soruyu çözdüm ancak yanlış olabilir. Çünkü soruda hangileri çifttir demiş. Çift olabilir demesi gerekiyor diye düşünüyorum ve ona göre çözdüm. Yanlışım varsa affola, hocalarım düzeltirse sevinirim.

Heisenberg - ait kullanıcı resmi (Avatar) Heisenberg 18:33 19 Tem 2013 #16
Kardeşim A çift ise B tek sayıdır demek. B çift ise A tek tir demek değil ki.

rdvn01 19:11 19 Tem 2013 #17
Kardeşim A çift ise B tek sayıdır demek. B çift ise A tek tir demek değil ki.
hayır dediği doğru araştırdım da 2. önermenin karşıt tersini alabiliriz karşıt tersi şu şekilde oluyor b tek değil ise a çift değildir yane b çiftse a tektir.Bu şekilde düşünürsek çok sağlıklı olmasa da cevabı buluyoruz

rdvn01 19:14 19 Tem 2013 #18
Soruyu çözdüm ancak yanlış olabilir. Çünkü soruda hangileri çifttir demiş. Çift olabilir demesi gerekiyor diye düşünüyorum ve ona göre çözdüm. Yanlışım varsa affola, hocalarım düzeltirse sevinirim.

Çözdüğün için teşekkür ederim ama dediğin gibi olmalıydı olabilir demesi gerekiyodu kesin bir sonuç için

khorkhurt - ait kullanıcı resmi (Avatar) khorkhurt 19:25 19 Tem 2013 #19
A tek olduğunda B çift oluyor karşıt tersini aldığımızda peki
B tek ise A veya C den en az biri tektir bunun karşıt tersini aldığımda
B çift ise A veya C den en az biri çifttir olur o halde A tek olduğuna göre C de çift olmaz mı yani
A=TEK
B=ÇİFT
C=ÇİFT
olmaz mı yoksa ben mi yanlış düşünüyorum

rdvn01 19:31 19 Tem 2013 #20
A tek olduğunda B çift oluyor karşıt tersini aldığımızda peki
B tek ise A veya C den en az biri tektir bunun karşıt tersini aldığımda
B çift ise A veya C den en az biri çifttir olur o halde A tek olduğuna göre C de çift olmaz mı yani
A=TEK
B=ÇİFT
C=ÇİFT
olmaz mı yoksa ben mi yanlış düşünüyorum
Karşıt tersi yanlış almışsınız hocam o önermenin karşıt tersi : '' B çif ise A ve C nin her ikiside çifttir olur ki 3 ü de çift olur ( en az biri ve ve bağlacının değillerini aldım.) İşte bu durumda da olabilir diye düşünmüştük c nin de çift olabileceğini gördük yani soru muhtemelen yanlış

İlk  1 2 3 Son