doctor 21:53 26 Oca 2013 #1
bir önce yazımda yanlış olmuş herhalde bu sitete çözülen bir önermeyle durumu izah etmek istiyorum bir önceki örnek bana aitti heralde ifade edemedim simdi :
bügün salı ise yarın çarşambadır.= 1=>1≡1
bügün salı degil ise yarın çarşamba deyildir . = 0=>0≡1
bügün salı ise yarın çarşamba deyildir. = 1=>0≡0
bügün salı degil ise yarın çarşambadır . = 0=>1=1 (işte benim problemin burda ) çünkü bu cümlenin dogruluk degeri cümlenin tamamının dogruluyla eşleşmedini düşünüyorum . acaba hipotez veya hüküm kavramını tam olarak kavrayamayısımdan mı veya baska bı sebebten dolayı mı oluyor bu cumlenın veya benzer sekılde anlatırsanız cok sevıncem 2 gundur kafayı yedım sımdıden tesekurler.
gökberk 22:03 26 Oca 2013 #2
bügün salı ise yarın çarşamba değildir 0=>1=1
Eğer takıldığın cümle bu ise doğrusu 1=>0 = 0 olmalı
doctor 22:10 26 Oca 2013 #3
sonucunun 1 olmasına takılıyorum şartlar bir biriyle çelişiyo ama bileşik önerme doğru oluyor ama neden ? hipotezden kaynaklana bir şeymi dilden kaynaklanan mı işte burda saglıklı aydınladıcı bir cevap arıyorum
gökberk 22:30 26 Oca 2013 #4 sonucunun 1 olmasına takılıyorum şartlar bir biriyle çelişiyo ama bileşik önerme doğru oluyor ama neden ? hipotezden kaynaklana bir şeymi dilden kaynaklanan mı işte burda saglıklı aydınladıcı bir cevap arıyorum
Sonucu 0 olmalı diyorum ya
doctor 22:33 26 Oca 2013 #5
yok hocam az önce küçük bir yazım hatası olmuş yediden degerlendirirsen nedemek istedimi anlayacaksın kopyala yapıştırdan kaynaklan bi sorun özür dilerim ondan dolayı