MatematikTutkusu.com Forumları

Mutlak Değer Soruları

İlk  1 2
osman88 01:59 28 Şub 2011 #11
Cok tesekkür ederim Hocam... Gercekten cok faydali oldu.. fakat hocam bazen Sorularda karsidiriyorum mesela c) sikkinda nedense ayni prensipde yapayim dedim ama cok degisik Hesaplar cikiyor

1) |x+2| - (x+2) = |x-2| - |x-2|

Kökler : x= -2 , ve x= 2

1.Bölge : x<-2
Simdi burda parantezin disina almam gerekiyor degilmi hocam
-(x+2) - (x+2) = -(x-2) - (x-2)
düzenledigim zaman
-x-2-x-2 = -x+2-x+2
-2x-4=-2x+4
- ama bu yalnis hocam ya Nerde yalnis yapiyorum anlamiyorum burda

sonra ikinc Bölgeyi tararsam -2≤x≤2 simdi hocam x -2 ve 2 arasinda
ee peki öyleyse o zaman
-(x+2) - (x+2) = (x-2) - (x-2)
yapmam gerekmiyormu?

sagolun hocam

Alp - ait kullanıcı resmi (Avatar) Alp 02:07 28 Şub 2011 #12
Cok tesekkür ederim Alp kardesim... Bu mantikla Diger Sorulari cözmeye calisacagim.. yardiminiz icin cok tesekkürler
Yalnız bu soruda MatematikciFM hocamıza teşekkür ederseniz daha makbule geçer hatta ben sizin yerine edeyim teşekkürler hocam elinize sağlık.

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 02:12 28 Şub 2011 #13
Sen bana teşekkür etme Alp, benim senden özür dilemem gerekiyor. Soru sana sipariş edilmiş, ben burnumu soktum.
Forumda çözümsüz soru görünce duramıyorum. Napıyim?

osman88 02:28 28 Şub 2011 #14
Estagfurullah... ben Alp detayli bir sekilde Sorulari cözünce sandim galiba bu Forumun Matematikcisi Alpden sorulur .... Hocam size tabiki en basta tesekkür ediyorum ve yardimci oldugunuz icinde gercekten cok sevindim bana yardimci olabilirseniz tabiki cok sevinirim .. Nerde hata yapdigimi bir türlü anlayamadim... karman corman ediyorum bazi sorularda.. Buyrun hocam yardiminiza avadeyim

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 02:35 28 Şub 2011 #15
|x+2| - (x+2) = |x-2| - (x-2)
|x+2|-|x-2|=(x+2)-(x-2)
|x+2|-|x-2|=4
Burdan sonra 1. sorunun çözümü gibi yap. 1. ve 3. bölgede boş küme oluyor. 2. bölgeden sadece x=2 geliyor. Yani sadece 2 sağlıyor.

osman88 02:53 28 Şub 2011 #16
Cok tesekkür ederim hocam hepsi dogru cikti saygilarimla..

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 02:55 28 Şub 2011 #17
Sevindim. İyi çalışmalar.

Diğer çözümlü sorular alttadır.
.9. sınıf Mutlak Değer Çözümlü Sorular Çözümlü Matematik Soruları Çözümlü Mutlak Değer Soruları Mutlak Değer ile İlgili Sorular Mutlak Değer Soruları ve Çözümleri
Tüm Etiketler

İlk  1 2
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm