Anladım fakat son eşitliği açar mısın? Kafam biraz durgun kusura bakma göremedim.sinavkizi'den alıntı:cevap 4.
ifadenin başını ((2^4)-1) ile çarpıp bölmeyi deneyelim. İç içe giderek ((2^32)-1)/((2^4)-1)=A oluyor, 15A+1 geliyor.
Yazdırılabilir görünüm
Anladım fakat son eşitliği açar mısın? Kafam biraz durgun kusura bakma göremedim.sinavkizi'den alıntı:cevap 4.
ifadenin başını ((2^4)-1) ile çarpıp bölmeyi deneyelim. İç içe giderek ((2^32)-1)/((2^4)-1)=A oluyor, 15A+1 geliyor.
53'ün 58 e bölümü?duygu95'den alıntı:C-3)
A=7k+4=8t+5 yazabiliriz her tarafa 3 ekleyelim
A+3=ekok(7,8) oluyor
A+3=56k oldur
A+3=56 kabul edersek
A=53 çıkar
53'in 58 ile bölümünden 53 kalır.
A=56-3 yazdığım için o şekilde yazmışım. Kafa karıştırıyorsa değiştiriyim.sinavkizi'den alıntı:53'ün 58 e bölümü?
Matematik içgüdüm bana cevabın 0 olduğunu söyledi zaten cevap da 0'mış. Fakat çözüm yolu görmek ve matematik içgüdüme bırakmadan çözmek için buraya yazdım :)duygu95'den alıntı:Cevabı 20 olacak.
Mesela 39 sayısı yerine mod40'da
39-40 yazabiliriz. Geriye doğru bu şekilde negatiflere geliyorum.
Tabii ki :frk'den alıntı:Anladım fakat son eşitliği açar mısın? Kafam biraz durgun kusura bakma göremedim.
(2^4)-1 ile çarpıp böldük. Yukarıdaki ilk iki terimi çarpalım: ((2^8)-1) oluştu. Onu da yanındaki ((2^8)+1) ile çarpınca ((2^16)-1) oluştu. Onu da yanındaki ((2^16)+1) ile çarpınca ((2^32)-1) oluştu. Pay böyleyken paydada da ((2^4)-1)'imiz vardı ve bu A'ya eşitti.
((2^32)-1)=A.((2^4)-1)
((2^32)-1))=A.(15)
(2^32)=15A+1 oldu.
Çelişkiye düştüm :) Başta sıfır bulmuştum ama nasıl buldun filan deyince yanlış yaptım sandım. :) Genelde böyle olur ya hep sonradan işaretlediğimiz yanlış olur. Bir daha değiştrimeyeceğim.frk'den alıntı:Matematik içgüdüm bana cevabın 0 olduğunu söyledi zaten cevap da 0'mış. Fakat çözüm yolu görmek ve matematik içgüdüme bırakmadan çözmek için buraya yazdım :)
yo, anladım Duygu ;)duygu95'den alıntı:A=56-3 yazdığım için o şekilde yazmışım. Kafa karıştırıyorsa değiştiriyim.
Bu sınavların öğrencinin psikolojisini bozmasıyla çıkan bir durum :) OKS'de matematikte 10 civarı soruyu önce doğru yapmışım sonra panikten cevap bu olmaz diye yanlış işaretlemiştim :) Bu sendromu atlatmak zor oldu :)duygu95'den alıntı:Çelişkiye düştüm :) Başta sıfır bulmuştum ama nasıl buldun filan deyince yanlış yaptım sandım. :) Genelde böyle olur ya hep sonradan işaretlediğimiz yanlış olur. Bir daha değiştrimeyeceğim.
En son haliyle :)
duygu95'den alıntı:C-2)
39≡-1 (mod40)
38≡-2
37≡-3
.
.
.
Bu durumda bir baştan bir sondna toplarsak diğer ifadeleri birbirini sıfırlar. Geriye 20³ kalır.
20³≡0 (mod40)
Sınavlar psikolojimizi bozmuş artık :) Bitse de kurtulsak. ;)frk'den alıntı:Bu sınavların öğrencinin psikolojisini bozmasıyla çıkan bir durum :) OKS'de matematikte 10 civarı soruyu önce doğru yapmışım sonra panikten cevap bu olmaz diye yanlış işaretlemiştim :) Bu sendromu atlatmak zor oldu :)