1. #1

    Grubu
    Yasaklı üye
    İş
    12. sınıf

    Sponsorlu Bağlantılar

    karışık problem

    1:18 gram ayar altın ile kaç gram saf altın karıştırılırsa 18 ayar altın elde edilir.(saf altın 24 ayardır)cevap:12
    2:Bir bakkalın elindeki yumurtaların 1/4 ünü %20 zararla kalanıda %40 karla satıyor.Bu bakkalın tüm yumurta satışındaki kar-zarar durumu aşağıdakilerden hangisidir.cevap:%25 kar
    3:Sütten ağırlığının %10 u kadar kaymak kaymaktan da ağırlığının %80 i kadar tereyağı elde etmektedir.
    4 kg tereyağı için kaç kg süte ihtiyaç vardır.cevap:50
    4:saniyedeki hızı 30 m olan bir tren yeşil ışığı 14 saniyede geçiyor.Tren aynı hızla 780 m uzunluğundaki tüneli kaç saniyede geçer.cevap:40
    5:neslihan bir işin 1/3 ünü yapıyor.5 saat daha çalışınca 5/12 si bitiyor.
    buna göre neslihan işin tamamını kaç saatte yapar.cevap:60

  2. #2

    Statü
    Grubu
    Moderatör
    İş
    Üniversite

    Sponsorlu Bağlantılar

    C-2)

    Elimizde 100x yumurta olsun. Alış fiyatım a olsun.

    1/4'ü 25x'ini 25ax'e almış olayım 25ax.1/5=5ax ,25ax-5ax=20ax=> zarar

    kalan 3/4'ü de 75ax 'e almış olayım 75ax.2/5=30ax,75ax-30ax=45ax=> kar

    yani 45ax-20ax=25ax olur.

  3. #3

    Statü
    Grubu
    Moderatör
    İş
    Üniversite

    Sponsorlu Bağlantılar

    C-3)

    elimizde 100x süt olsun %10'u yani 10x kaymak elde ediliyor.

    10x kaymağın %80'i kadar yani 10x.4/5= 8x tereyağı oluyor.

    8x=4 olursa

    x=1/2 olur. yani 100x=100.1/2=50 olur.

  4. #4

    Statü
    Grubu
    Moderatör
    İş
    Üniversite
    4 soruda yeşil ışığı 14 saniyede geçiyor demişsin ama burada net bi şey yok soruyu kontrol ediniz.

  5. #5

    Grubu
    Yasaklı üye
    İş
    12. sınıf
    peki montrol ederim ama soru birin cavbını yapmamışsınız

  6. #6

    Grubu
    Yasaklı üye
    İş
    12. sınıf
    5. ci soruda yok

  7. #7

    Statü
    Grubu
    Moderatör
    İş
    Üniversite
    peki montrol ederim ama soru birin cavbını yapmamışsınız
    Her soruyu yapacağım diye bir şart yok. 1. soruyu anlamadığım için 5. soruda da net bir yazım olmadığı için yapmadım.

  8. #8

    Grubu
    Yasaklı üye
    İş
    12. sınıf
    peki 1 . c. soruda neyi anlamadınız ki hem siz günde 5 soru sorma hakkınız var dediniz bnde 5 soru sordum keşke orya her soruyu çözmem şart değil deseydinizde bnde ona göre sorsydm

  9. #9

    Statü
    Grubu
    Moderatör
    İş
    Üniversite
    Tamam gunde 5 soru sorma hakkiniz var ama benim her soruyu cozebilirim diye bir iddam yok ben cozemediysem diger sorulariniza hocalarimiz ya da diger arkadaslarimiz bakabilirler.

  10. #10

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite
    C-5

    İşin 1/3 ü bitirilmiş. Yani 4/12 bitmiş.
    5 saat daha çalışınca 5/12 oluyor.
    Yani 5 saatte 1/12 yapıyor.
    İşin tamamı (12/12) 60 saat sürecektir.


 
1 2

  • Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!
  • Benzer konular

    1. problem
      Hilal N, bu konuyu "Sohbet" forumunda açtı.
      : 0
      : 14 Şub 2015, 21:17
    2. problem ve mod ( karışık)
      murat21, bu konuyu "9. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 1
      : 14 Şub 2013, 22:22
    3. problem
      derya.k168, bu konuyu "9. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 2
      : 29 Ağu 2012, 19:01
    4. problem 2
      sinavkizi, bu konuyu "Ygs & Lys Matematik" forumunda açtı.
      : 4
      : 05 Tem 2012, 22:25
    5. problem
      berene02, bu konuyu "4. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 3
      : 22 Ara 2011, 16:28
    Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları