MatematikTutkusu.com Forumları

denklem sistemleri

İlk  1 2
MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 02:55 26 Ara 2010 #11
Siznle benim çözümüm arasındaki fark ne?

Alp - ait kullanıcı resmi (Avatar) Alp 03:02 26 Ara 2010 #12
Siznle benim çözümüm arasındaki fark ne?
hocam -a-2b=0 yerine -a+b yazılmışdı birinci cevapda ordan kaynaklanıyor.

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 03:04 26 Ara 2010 #13
Onu demek istemedim. Çözüm tekniği olarak fark ne?

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 03:06 26 Ara 2010 #14
Siz yerine yzmssınız a=bx yazıp anın yerine bx yzmızsınız

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 03:39 26 Ara 2010 #15
Hangisi daha teknik?

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 03:49 26 Ara 2010 #16
sizin yaptığınız gibi yerine yazmak daha güzel bir yol

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 04:01 26 Ara 2010 #17
Güzel değil, genel. Ben özel yollardan yapmayı pek sevmiyorum. Genelde harfli ifadelerden çekinildiği için hemen ondan kurtulmak isteniyor. Eğer çok zorlamayacaksa sonuna kadar harfli ifadelerle birlikte gitmeyi uygun görüyorum ve bunu göstermeye çalışıyorum. İnsan ancak korkularının üstüne giderek ondan kurtulabilir. Ne kadar harfli ifadeyle haşır neşir olunursa o kadar pratik kazanılır.

gizemli95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) gizemli95 12:26 26 Ara 2010 #18
hocam açıkçası doğruyu söylemek gerekirse bende ilk soruyu gördüğümde iki bilinmeyenli denklemi oluşturmuştum sizin yaptığınnız işlem aklımın ucundan bile geçmedi ben onu akıl edemezdim yani

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 12:33 26 Ara 2010 #19
hocam açıkçası doğruyu söylemek gerekirse bende ilk soruyu gördüğümde iki bilinmeyenli denklemi oluşturmuştum sizin yaptığınnız işlem aklımın ucundan bile geçmedi ben onu akıl edemezdim yani

Bence işlem yeteneği soru çözmeye bağlı ne kadar soru çözersek o kadar beynimiz gelişir ve çözüm yolları arar.. Ben kendimden biliyorum ki çok soru çözdüğüm konularda kendi geliştirdiğim yöntemleri kullanıyorum..Yani işlem becerisisnn yolu çok soru çözmekten geçer.. Hocamızın yaptığı gibi bir çözüm bulmak için hocamızın da dediği gibi ifadelerden faydalanmak ve bunun içinde onlardan kormamamak gerekir..

Diğer çözümlü sorular alttadır.
Çözümlü Denklem Soruları Çözümlü İkinci Dereceden Denklemler
Tüm Etiketler

İlk  1 2
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm