MatematikTutkusu.com Forumları

Dik Üçgen

İlk  1 2
paradoks12 - ait kullanıcı resmi (Avatar) paradoks12 21:15 15 Mar 2011 #11
AD yi birleştirip AD için pisagor yazılırsa
AD²=AC²+9
AD²=BD²+4

taraf tarafa çıkartırsak BD²-AC²=5
gereksizyorumcu farkı budur

sema kutbay - ait kullanıcı resmi (Avatar) sema kutbay 21:30 15 Mar 2011 #12
AD yi birleştirip AD için pisagor yazılırsa
AD²=AC²+9
AD²=BD²+4

taraf tarafa çıkartırsak BD²-AC²=5
gerçekten çok mantıklı ve süper bi yol

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 23:08 15 Mar 2011 #13
gereksizyorumcu farkı budur
gerçekten çok mantıklı ve süper bi yol
bu verilen gaz beni 1 hafta kadar idare eder bundan sonra yangın thlikesine karşı başka gaz vermeyiniz.

bu arada hocam sohbet bölümüne "kolay olduğu halde çözümlerimizle zorlaştırdığımız" , öte yanda da "basit görünümüyle herkesi avlayan zor sorular" diye 2 konu açsak gerçekten güzel olabilir. ayrıca bu konu özellikle de Alp'in peşini bırakmaz , Alp'in editleyemeyeceği bir screenshot alıp bi kenara kaydetmek lazım

Serkan A. - ait kullanıcı resmi (Avatar) Serkan A. 23:14 15 Mar 2011 #14
Olabilir aslında böyle bir derleme yapalım. Herkes daha önce hatırladığı sorunun konusunu bana pm atsın bir topic oluşturalım. Soruları incelmesi eğlenceli olur. Bu soruyu kaydediyorum. 3-5 tane olunca Matematik arşivine bir konu açarım. Sonra altına eklemeler yaparız.

Alp - ait kullanıcı resmi (Avatar) Alp 18:18 16 Mar 2011 #15
bu verilen gaz beni 1 hafta kadar idare eder bundan sonra yangın thlikesine karşı başka gaz vermeyiniz.

bu arada hocam sohbet bölümüne "kolay olduğu halde çözümlerimizle zorlaştırdığımız" , öte yanda da "basit görünümüyle herkesi avlayan zor sorular" diye 2 konu açsak gerçekten güzel olabilir. ayrıca bu konu özellikle de Alp'in peşini bırakmaz , Alp'in editleyemeyeceği bir screenshot alıp bi kenara kaydetmek lazım

Napim hocam aklma ilk o geldi Cevaba giden her yol mübahtır

Diğer çözümlü sorular alttadır.
.8. sınıf Pisagor Bağıntısı Soruları Çözümleri .8. sınıf Üçgende Benzerlik Soruları
Tüm Etiketler

İlk  1 2
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm