3/2-8/1:4/1-7/3.3/14 işleminin sonucu kaçtır?
A)-2 B)-1 C)1 D)2
cozemiyorummm bi türlü lütfen çözümü ayrınyılı yazarsanız sevinirim.
3/2-8/1:4/1-7/3.3/14 işleminin sonucu kaçtır?
A)-2 B)-1 C)1 D)2
cozemiyorummm bi türlü lütfen çözümü ayrınyılı yazarsanız sevinirim.
cevap için teşekkür ederim ama son kısmı anlamadım.
3-4-1=0 yapmıyo mu?
yani 4ten 3 cıktı 1
1 den 1 cıktı 0 gibi acıklayabilirmisin son kısmı
Bir soru daha:
3a-1/10 kesrinin bir pozitif basit kesir olabilmesi için a'nın alabileceği kaç farklı tam sayı değeri vardır?
Sorularınızı yeni konu açarak paylaşın ve ya bu konuya yazmış olduğunuz ilk mesajı düzenleyin. Aksi durumda sorularınız görülmeyebilir.
İnternetim yok
ya ben hala anlamadıgım konu su burda cıkarma ıslemı var 3-4=-1 tamam ama sonra nden toplamaya donuluyo -1-1=-2 nasıl
oluyor? Kusura bakmayın ben acıkogretim öğrencisiyim ınternette bırsuru vıdeo falan ızledım ama hala anlayamadıgım cok sey var. Cevaplar ıcın sımdıden tekrar tesekkurler...
ben size şöyle açıklayayım matematik konusunda böyle sıkıntıları öğrencilerimdende duyuyorum şimdi burada işlemleri çıkarma olarak görmeyiniz buradaki -(eksi) işareti çıkarma işlemini temsil etmez eksinin görevi sayının işaretini belirtmektir
-1-1 işleminde iki sayınında işareti eksi olduğundan toplama yapılır ve ortak işaret olan eksi sonuca yazılır
not: tamsayılarda toplama çıkarma işlemlerinde sayıların işaretlerine bakılır işaretleri aynı ise toplama yapılır kural bu şekildedir.
burada tamsayılarda 4 işlem konusuna birdaha bakmanızı öneririm
dediğim gibi eksi sayının işaretidir herzaman çıkarma işlemini temsil etmez özelliklede tamsayılarda böyledir.
Ne matematik nede rehberlik . Her ikiside olmadan eğitim olmaz.Herşey matematik için
Matematik Desteği--->> www.matematikpiri.com
teşekkür ederim. Şimdi anladım
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!