MatematikTutkusu.com Forumları

sayı dizileri

İlk  1 2
gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 22:04 17 Mar 2011 #11
100-121-144-?

rakamları toplamı

1-4-9 her sayıyı 5 ile çarparsak

5-20-45 aradaki artış 15,25, sonraki artışın 35 olacağı düşünülürse sonraki sayı 80 olur 80/5=16
mesela 97 olsun
bu 5 ile çarpma işlemi biraz ayaklarını sayıp 4 e böldüm fıkrasına benzemiş.
1-4-9- sıradaki 16 dır diyerek zaten bu sonuca varabilirsin ama buluğun kuralın zayıf bir noktası var

bu kurala göre 2. sayı neden 121 oluyo da 112 olmuyo mesela? onun da rakamları toplamı 4 ve 121 den önce geliyor
ya da neden 103 değil?

benim kafamdaki kural bu olmasa da eğer bu sorunlara çözüm getirebilirsen tabiki de soruyu çözmüş olursun.

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 22:08 17 Mar 2011 #12
5 ile çarpmanın gereksiz olduğunu biliyorum sadece kural biraz uzasın dedim ama mantıksız ve saçma oldu

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 22:12 17 Mar 2011 #13
Soru işareti yerine birden çok sayı gelebiliyorsa neden 2. sayı 112 olmasın ki

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 22:18 17 Mar 2011 #14
Soru işareti yerine birden çok sayı gelebiliyorsa neden 2. sayı 112 olmasın ki
işte burda mantıksal bir hata yapıyosun

soru işaretinin yerine her farklı kural 1 sayı getirmeli , kualı değiştirdiğin için ? yerine gelen sayı değişebiliyor
yoksa kuralın her sayıyı tek bir şekilde belirlemeli , mesela bana kuralı verdiğinde ben diziyi tek bir şekilde belirleyebilmeliyim

örnek veriyorum ilk 3 terim 100 , 121 ve 144 sonraki terim de rakamları toplamı indisisn karesi lan en küçük 3 basamaklı sayılar diye bir kural oluşturabilirsin bunun snucu olarak da sıradaki sayı 169 olur, tüh 169 olmasını istemiyordu
kuralı revize ederiz sonraki terim en küçük 2. sayı olsun 178 olabilir mesela ondan sonraki de
toplamı 25 olan en küçük ikinci sayı
799 ilk sayı lduğuna göre 889 da sıradaki sayı olurdu tabi bu kural yamalı bohça gibi oldu hoş olmadı

matera - ait kullanıcı resmi (Avatar) matera 22:21 17 Mar 2011 #15
birçok kez yazmışımdır bu soruların muhattabı ilkokul 2-3 arası sayılarla yeni tanışan ve aralarında nasıl toplama çarpma işlemleri olur bunları daha kolay kavraması istenen öğrenciler olmalı.

şu uydurma soruyu (aklın işleyiş yönüne aykırılık...) her zaman hatırlayalım

ayrıca bununla tatmin lmayanlara şimdi bir soru buldum yazıyorum
100-121-144-?
soru işareti yerin ne gelecek? (cevap 169 değil)

yalnız bu da bomba soru oldu
uydurma soru demek.. ben bu soruyu birazda beyin cimnastiği olsun diye sormuştum. matematiğin ne olup ne olmadığını kimseden öğrenecek değilim. ve benim bu siteye naçizane emeğim buraya kadar. şu mesaja kadar cok zevkliydi benim için bu sitede birşeyler paylaşmak. ama bu noktada daha öteye gitmem olanaksız. hoşçakalın.

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 22:40 17 Mar 2011 #16
uydurma soru demek.. ben bu soruyu birazda beyin cimnastiği olsun diye sormuştum. matematiğin ne olup ne olmadığını kimseden öğrenecek değilim. ve benim bu siteye naçizane emeğim buraya kadar. şu mesaja kadar cok zevkliydi benim için bu sitede birşeyler paylaşmak. ama bu noktada daha öteye gitmem olanaksız. hoşçakalın.
bu linke tıkladığınızda ulaştığınız soru benim yazdığım soru , bırakın da kendi yazdığım soruya uydurma deme hakkım olsun
gereksiz alınganlık yapmak da sizin hakkınız söyleyebilecek bişeyim yok ne yazık ki

Serkan A. - ait kullanıcı resmi (Avatar) Serkan A. 22:46 17 Mar 2011 #17
hocam verdiği linkte tam olarak açılan mesajdaki soruyu kastediyor. Sizin konunuzu değil matera. Linke tıklayın ve kaydırma yapmadan bekleyin.Hocamızın kendi sorunun olduğu post (mesaj) otomatik ekrana gelecektir. Hocam kendi sorunun tam linkini vermiş yani. Mesaj linki. Konu linki değil o link.

Hocamın verdiği linkin kelimesindeki
HTML-Kodu:
uydurma soruyu (aklın işleyiş yönüne aykırılık...)
parantezli ifadeyi

HTML-Kodu:
(aklın işleyiş yönüne aykırılık...)
sistem otmatik atamaktadır ayrıca.

Diğer çözümlü sorular alttadır.
.7. sınıf Örüntü Soruları Çözümleri Sayı Dizileri
Tüm Etiketler

İlk  1 2
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm