MatematikTutkusu.com Forumları

Denklem sorusu

CGTY64 21:36 08 Eyl 2013 #1
Aşağıdaki sorularda cevap şıkları verilmediği için ben de herhangi bir cevap şıkkı belirtemiyorum.

Soru-1

Kızımın tatil ödevindeki soruyu aynen naklediyorum. Ben kastedileni anlayamadım. BU nedenle burada sorma ihtiyacı duydum.
Yukarıdaki tabloda soldan sağa, yukarıdan aşağıya, kutularda bulunan sayıların çarpımı 60'tır. [B]Buna göre x'in değeri kaçtır?[/B[email protected]]

Soru-2

Şekilde verilenlere göre, x kaçtır?[email protected]

Soru-3
Bir iç açısının ölçüsü bir dış açısının ölçüsünün 4 katı olan düzgün çokgenin bir kenarı 5 cm ise, çevresini bulunuz.[email protected]

Çok teşekkürler

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 21:52 08 Eyl 2013 #2
1.

1. yol
en sağ sütundan y=60/(3.(-20))=-1 bulunur , 2. satırdan da x.15.y=x.15.(-1)=60 → x=-4 bulunur

2.yol
sol alt kutu 1. sütun ile 3. satır için ortak olduğuna göre o kutunun haricinde kalan kısımdaki sayıların çarpımı eşit olmalıdır
(-5).x=(-1).(-20) → x=-4 bulunur

2.

3.
her köşedeki iç ve dış açıların toplamı 180 olmalıdır.
dış açıya x denirse iç açı 4x olur
x+4x=180 → x=36
dış açıların toplamı 360 olduğuna göre çokgen 360/36=10 kenarlıdır ve çevresi de 5.10=50cm olur.

CGTY64 22:46 08 Eyl 2013 #3
2.soruda alttaki 130 derecelik açıyı, elle uzattığınız doğru ile üstteki doğrunun birbirine paralel olduğunu varsayarak buluyorsunuz değil mi. Ben soruda bu veriyi göremedim. Aslında muhtemelen paralel olduğu varsayımıyla kurgulanmış bir soru. Ancak bu veri olmadan soru hatalı değil mi? Yanlış mı düşünüyorum?

kingwalter - ait kullanıcı resmi (Avatar) kingwalter 22:49 08 Eyl 2013 #4
2.soruda alttaki 130 derecelik açıyı, elle uzattığınız doğru ile üstteki doğrunun birbirine paralel olduğunu varsayarak buluyorsunuz değil mi. Ben soruda bu veriyi göremedim. Aslında muhtemelen paralel olduğu varsayımıyla kurgulanmış bir soru. Ancak bu veri olmadan soru hatalı değil mi? Yanlış mı düşünüyorum?
oklarla ifade edilen paralelliktir.

kingwalter - ait kullanıcı resmi (Avatar) kingwalter 22:51 08 Eyl 2013 #5
z kuralı ile de çözüme ulaşılır.

CGTY64 23:33 08 Eyl 2013 #6
özür dilerim ilk defa duydum bunu. oklarla ilgili paralellik bilgisi hk bir cümle yazabilir misiniz rica etsem.

kingwalter - ait kullanıcı resmi (Avatar) kingwalter 23:58 08 Eyl 2013 #7
kitaplarda d₁//d₂ şeklinde görsek de,okla gösterilen ifade de paralelliği belirtir.tahtada sorulardaki paralellik böyle ifade edilir,sıkça da karşına çıkacaktır.

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm