öncelikle merhaba .iki sorum olucak ;
1)bir iç açısının ölçüsü bir dış açısının ölçüsünün 4 katı olan çokgen kaç kenarlıdır?
2)bir dış açısının ölçüsü , bir iç açısnın ölçüsünün 4 katı olan çokgen kaç kenarlıdır?
öncelikle merhaba .iki sorum olucak ;
1)bir iç açısının ölçüsü bir dış açısının ölçüsünün 4 katı olan çokgen kaç kenarlıdır?
2)bir dış açısının ölçüsü , bir iç açısnın ölçüsünün 4 katı olan çokgen kaç kenarlıdır?
1)
Herhangi bir çokgenin; iç açısı + dış açısı=180
İç açısına 4x dersek dış açısı x olur.
4x+x=180
5x=180
x=36
Bir çokgenin kenar sayısı n ise 360/n o çokgenin dış açısına eşittir.
360/n=36 ise; n=10
2. sorunda bir hata var mı acaba? Çünkü aynı mantıkla;
Dış açısı 4x ise iç açısı x'tir.
5x=180
x=36
4x=144
360/144= 2,5 ediyor
3.soru ; bu sorunun çokgenlerle ilgisi yok fakat forum kirlenmesin diye yeni bir başlık açmadım koordinat sistemi .
Koordinat düzleminde G(3 , - 4) noktasının x eksenine olan uzaklığı kaç birimdir?
Böyle sorularda noktamızın x ve y koordinatlarındaki değerlerini dik üçgenin iki kenarı gibi düşünürüz.
3-4-5 üçgeni olduğunu görüyoruz. Şekil olarak ifade edersek;
ya bn anlamadım :'( dik üçgenin iki kenari gibi 3-4-5 üçgeni üstteki 3 orijinden 3 noktasına kadar uzaklık 3 birim oldugu ıcın yazmışsınız diye anladım sonra x ekseninden 3 noktasının aşağıya doğru çizdiğiniz çizgi 4 demişsiniz oraya neden 4 dedık onu anlamadım bide ortada kesen 5 çizgisi nedir?
o 4 dediğimiz kısım y ekseninde aşağıya -4'e olan kadar kısım. Büyüklük olarak 4'tür. Dik üçgen elde edince 3'ün karesiyle 4'ün karesini topladık 5'i elde ettik.
Cevap 4 olacakfrk'nin bulduğu sonuç orijine olan uzaklık. Bizden x eksenine olan uzaklık istenmiş, noktanın ordinatının mutlak değeri bu uzunluğu verir.
|-4|=4
Çizim ile gösterimi yukarda var zaten
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!