bence öyle düşünmelisin ders olarak bakma sadece öğren...
bence öyle düşünmelisin ders olarak bakma sadece öğren...
Hepinize çok teşşekür ederimSağolun k*****ım olayı.
bişey değil umarım faydası olmuşturr
Bu arada bana sorduğunuz soru:
Bir sınıfta 3 er 3 er oturulduğunda 2 kişi ayakta ve 5 er 5 er oturulduğunda 4 sıra boş kalıyorsa öğrenci sayısı + sıra sayısı kaçtır ?
3x+2=5.(x-4)
3x+2=5x-20
20+2=5x-3x
22=2x
x=11
Öğrenci sayısı = 3.11+2= 35
Sıra sayısı= 11
35+11= 46.
Sitenin ismine dikkat edersen Matematik Tutkusu burada matematiği bir tutku haline getirmiş insanlar ve matematik öğrenmek için çabalayan,matematiğe gönül vermiş insanlar bulunur. Burada bu sözleri söylemen doğru olmaz.
Matematik, hayatı anlamanın ve sevmenin bir yolu olabilmiştir. Çünkü sevmenin yolu, her şeyde olduğu gibi, burada da anlamakla geçer. Ben bu matematiği hiç anlamıyorum, matematik konuları çok saçma ! gibi cümlelerden uzak durmak gerekir.
Matematik kimileri için tutku bazıları içinse malesef bir işkence olarak görülür. Önemli olan matematiği anlayabilmektir.İsteyen herkes anlayabilir. Yeter ki anlamak istesin.
Matematiği sadece bir ders olarak öğrenmek büyük bir kayıptır. Matematik hayatın her yerinde vardır. Matematik mantıklı düşünebilme sanatıdır. Matematiği geliştirmek insanın mantıksal düşünme sınırlarını zorlar. Dikkat edilirse matematiği iyi olan insanlar her zaman hayatta başarılı olmuşlardır çünkü düşünerek hareket edip mantıklı davranmışlardır.
matematiğe karşı ilk izleminiz ne olursa o şekilde devam eder. Daha matematikle yeni tanıştın daha 6.sınıftasın bu kadar nefret şimdiden fazla.
Matematiği anlamaya çalışmak matematiğe başlamanın ilk adımıdır.
Şahsen Matematiği çok severim ancak Matematikte bir şeyi yapamassam o benim içime dert olur gece gündüz onun için sıkılırım, hatta uykum bile gelmezYapamadıklarımı bana öğrettiğiniz için size çook ama çok teşşekür ediyorum Matematik Tutkusu ailesi
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!