1. #1

    Grubu
    Üye
    İş
    3. sınıf

    problemler

    1.zehraların tavukları ile tavşanlarının sayıları toplamı 23,ayaklarının sayıları toplamı 62'dir.zehraların kaç tavuğu vardır?
    2..beş kardeşin yaşları toplamı 32'dir.en büyük kardeş ile en küçük kardeş arasındaki yaş farkı 8'dir.en küçük ,en büyüğün yaşına geldiğinde beş kardeşin yaşları toplamı kaç olur?

  2. #2

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni
    1- Hepsi tavşan olsaydı toplam 23 * 4 = 92 ayak olurdu.
    92-62=30 ayak eksik.
    Her bir tavuk , toplamdan 2 ayak eksilttiği için, 30/2 = 15 tavuk var.

    2- Her bir kardeş için toplaam 8ekleneceğinden 32 + 8*5 = 72 olur.

  3. #3

    Grubu
    Üye
    İş
    Diğer
    2. en yakın onluga yuvarlandıgında 140 olan sayılarını yazınız 3. en yakın yüzlüğe yuvarlandıgında 500 olacak en buyuk ve en küçük sayıları yazınız ev ödevim yardımcı olun lütfenn


 

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!

Benzer konular

  1. Problemler
    shouva bu konuyu Lise Matematik forumunda açtı
    Cevap: 1
    Son mesaj : 27 Şub 2013, 22:57
  2. Problemler
    rhl_184 bu konuyu 8. sınıf matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 4
    Son mesaj : 15 Ara 2012, 20:52
  3. problemler
    yağmurcan bu konuyu KPSS Matematik forumunda açtı
    Cevap: 4
    Son mesaj : 13 Ara 2012, 14:31
  4. problemler
    k.dir7 bu konuyu Lise Matematik forumunda açtı
    Cevap: 1
    Son mesaj : 05 Ara 2012, 19:25
  5. Problemler
    elff bu konuyu Lise Matematik forumunda açtı
    Cevap: 2
    Son mesaj : 27 Kas 2012, 17:42
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları