1. #11

    Grubu
    Moderatör
    İş
    Diğer

    Sponsorlu Bağlantılar

    1.
    Burcu 5x Ece ise 4x para almış olur
    toplam para=72=9x → x=8
    Ece=4x=32

    2.
    tam dolu ile 1/5 dolu arasındaki fark 4/5 doluluktur ve bu 1650-650=1000g ise 1/5 kısım bunun 4 te 1 i yani 250g olur
    bu kısmı da 650 den çıkarırsak boş şise ağırlığı = 650-250=400g bulunur

    3.
    tarımla uğraşanların sayısı 24 oranı ise 1-1/4-3/8=3/8 dir
    3/8 i 24 olan sayının tamamı=24.8/3=64 bulunur
    bunların hayvancılıkla uğraşanlarının sayısı=64.1/4=16 bulunur

    4.
    kendisi ve 3/4 ünü toplarsak sayının 1+(3/4)=7/4 ünü bulmuş oluruz bu 42 ise kendisi=42.4/7=24 bulunur


 
2 sayfadan 2.si BirinciBirinci 12

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!

Benzer konular

  1. kesir problemleri
    Rahmisidar bu konuyu KPSS Matematik forumunda açtı
    Cevap: 6
    Son mesaj : 06 Nis 2014, 22:52
  2. Kesir Problemleri
    zorsorular bu konuyu 5. sınıf matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 7
    Son mesaj : 01 Nis 2013, 17:05
  3. kesir problemleri
    berene02 bu konuyu 5. sınıf matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 3
    Son mesaj : 10 Mar 2013, 16:40
  4. Kesir Problemleri
    adertyuop bu konuyu 9. sınıf matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 4
    Son mesaj : 09 Ağu 2012, 19:06
  5. Kesir Problemleri
    ozgurivgen bu konuyu Kpss matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 2
    Son mesaj : 18 Nis 2012, 19:05
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları