Komşu bütünler iki açıdan birinin ölçüsü diğer açının ölçüsünün 3 katından 20 derece eksiktir. Küçük olan açının ölçüsü kaç derecedir?
Komşu bütünler iki açıdan birinin ölçüsü diğer açının ölçüsünün 3 katından 20 derece eksiktir. Küçük olan açının ölçüsü kaç derecedir?
Bir matematikçi sanmaz fakat bilir.ınandırmaya çalısmaz çünkü ispat eder.Güveninizi beklemez.Belki dikkat etmenizi ister.
Henri POINCARE
pardon o kaç derecedir olcaktı o
Bir matematikçi sanmaz fakat bilir.ınandırmaya çalısmaz çünkü ispat eder.Güveninizi beklemez.Belki dikkat etmenizi ister.
Henri POINCARE
ya 6.sınıf olunca nasıl anlatcamı bilemedim anlamdığın yer olursa sorarsın bütünler açı birbirini 180 atamalayan açıdır
birine bilmediğimiz için x diyelim
diğeride 180 a tamamlayacağı için 180-x olur (mesela biri 60 sa diğeri 180-60 olur bunun gibi
3 katından 20 küçükmüş çıkarmamız lazım
3x-20=180-x olsun eşitledik birbirini tamamlayacağı için buradan x bulalım
4x=200(x i öbür tarafa attım 20 yide 180 nın yanına attım
x=50 birinin ölçüsü 50 imiş küçük olan
buyuk olanda 180-50=130 olur
'' GET EVERYONE İS HAPYY ''
güzel anlattınız faka biraz karışık
Henri POINCARE
karısık değilde sana öyle gelmiştir denklemdn herhalde nerde takıldın??
3x-20=180-x olsun eşitledik birbirini tamamlayacağı için buradan x bulalım
4x=200(x i öbür tarafa attım 20 yide 180 nın yanına attım
x=50 birinin ölçüsü 50 imiş küçük olan
buyuk olanda 180-50=130 olur Bu kısmı anlamadım
Henri POINCARE
şimdi bak bi açıyı bulabilmek için bilmediğimiz için bi terim dedim bu farketmez a x herhangi biri
sonra soruda verilenlere göre
bi sayının 3 katı onun 3 ile çarpımıdır(mesela 1 in 3 katı 1*3=3olur
buradan 3x oldu 20 de çıkardık çünkü küçükmüş
3x-20 dedik
diğer açıda bunu 180 a tamamlaması gerek
küçük olan açıya x dediğimiz için 180-x oldu tamamlayan açı
ikisini eşitlemeliyizki x bulalım
3x-20=180-x
3x+x=180+20 oldu
4x=200
x=200/4
x=50 oldu
tamamlayn açıda 180-x di
180-50 =130 olur zaten bize küçük olanı sormus oda 50 derece olur umarım anlamıssındır
Tşkler anladım
Henri POINCARE
bende zaten 50 diyorum çözüme bakarsan. kusura bakma anlatamadım heralde umarım baskası anlatır.çözümde yazıyo 50 zaten
3x-20=180-x
3x+x=180+20 oldu
4x=200
x=200/4
x=50 oldu
yok yok baya bi iyi anlattınız ya
Henri POINCARE
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!