1. #1

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    3. sınıf

    Sponsorlu Bağlantılar

    problemler

    1.Okul kantincisi tanesi 20Kr'tan 1 koli kalem alarak satıcıya 60 TL verdi.Bir kolide 24 düzine kalem olduğuna göre kaç Kr para üstü alır?
    2.Bir kutuda 360 tane küp şeker vardır.Bir koli 12 kutu şeker aldığına göre bir kolide kaç tane küp şeker vardır?

  2. #2

    Grubu
    Yasaklı üye
    İş
    Üniversite

    Sponsorlu Bağlantılar

    1) Bir kolide 24 düzine kalem var ise kolinin içinde 24x12=288 kalem vardır.
    1 kalem 20 kr ise 288 kalem 288x20 =5760 kr tutarındadır.

    60 tl verdiğine göre 60 TL = 6000 kr 'dir

    6000-5760=240 kr para üstü alır.

    2) 1 kutuda 360 adet şeker var ise 12 kutuda 12x360=4320 adet şeker vardır.


 

  • Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!
  • Benzer konular

    1. Problemler
      shouva, bu konuyu "Ygs & Lys Matematik" forumunda açtı.
      : 1
      : 27 Şub 2013, 20:57
    2. Problemler
      rhl_184, bu konuyu "8. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 4
      : 15 Ara 2012, 18:52
    3. problemler
      yağmurcan, bu konuyu "KPSS Matematik" forumunda açtı.
      : 4
      : 13 Ara 2012, 12:31
    4. problemler
      k.dir7, bu konuyu "Ygs & Lys Matematik" forumunda açtı.
      : 1
      : 05 Ara 2012, 17:25
    5. Problemler
      elff, bu konuyu "Ygs & Lys Matematik" forumunda açtı.
      : 2
      : 27 Kas 2012, 15:42
    Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları