32 kişilik bir sınıfta kız öğrencilerin sayısı 13 olduğuna göre erkek öğrenci sayısının kız öğrenci sayısına oranı kaçtır?
32 kişilik bir sınıfta kız öğrencilerin sayısı 13 olduğuna göre erkek öğrenci sayısının kız öğrenci sayısına oranı kaçtır?
32 kişilik bir sınıfta 13 kız varsa gerisi erkektir.32-13=19 erkek vardır.erkek öğrenci sayısının kız öğrenci sayısına oranı 19/13 tür.
32-13=19 erkeğin kıza oranını soruyor. 19/13
şimdi ben 5 tane soru soracağım 5. sınıf sorusu
1.)10 işçi aynı işi 10 saatte bitiriyor. Bir sonra ki gün 5 işçi gelmiyor. aynı iş kaç saatte biter?
2.)Bir sınıfta 12 kız 14 tane da erkek öğrenci vardır. Buna göre öğrencilerin sayısının tüm öğrencilerin sayısına oranı kaçtır?
3.)Toplamları 72, oranları 4/5 olan iki sayıdan küçük olan sayı aşağıdakilerden hangisidir?
1.) 28 2.) 30 3.) 32 4.) 34
4.) Adım Çetin. Benim yaşım Ahmet'in yaşına oranı 3/5'tür. Çetin ile Ahmet'in yaşları toplamı 32 olduğuna göre,Ahmet kaç yaşındadır?
5.) 1 bardak limon suyuna 3 bardak su ve 2 bardak şeker katılarak limonata yapılıyor. Buna göre, oluşan limonata da ki şeker miktarının limonata miktarına oranı kaçtır?
pardon 2. soru yanlış yazıldı
2.) Bir sınıfta 12 kız 14 tane erkek öğrenci vardır. Buna göre erkek öğrencilerin sayısı tüm öğrencilerin sayısına oranı kaçtır?
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!