1. #1

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    3. sınıf

    Sponsorlu Bağlantılar

    problemler

    1.Bir kümeste toplam 310 tane hayvan vardır.Kümesteki tavukların sayısı horozların sayısından 40 fazla,civcivlerin sayısı ise tavukların sayısının 3 katıdır.Bu kümesteki horozlar civcivlerden kaç eksiktir?
    2..Bir kütüphanedeki kitapların sayısı 620'dir.Masal kitapları,öykü kitaplarından 120 fazla,öykü kitapları da romanlardan 80 tane eksiktir.kütüphanede kaç tane roman vardır?
    3..Bir çiftlikteki tavuklar her gün bir önceki günün iki katı kadar yumurta vermektedir.Tavuklar 1.gün 42 tane yumurta verdiğine göre çiftlikte 5 günde kaç tane yumurta olmuştur?

  2. #2

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    12. sınıf

    Sponsorlu Bağlantılar

    1

    Bir kümeste toplam 310 tane hayvan vardır.Kümesteki tavukların sayısı horozların sayısından 40 fazla,civcivlerin sayısı ise tavukların sayısının 3 katıdır.Bu kümesteki horozlar civcivlerden kaç eksiktir?


    Horoz sayısı x olsun.

    Tavuk sayısı x+40 olur.

    Civciv sayısı 3x+120 olur.

    Toplam 310 hayvan varmış.

    5x+160=310
    5x=150
    x=30

    Horoz sayısı : 30
    civciv sayısı 240
    240-30 = 210

    4.sınıf düzeyinde bir çözüm olmadı gibi sanki

  3. #3

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite

    Sponsorlu Bağlantılar

    c:3 1. gün x dersek yumurta sayısına 2.gün 2x 3.gün 4x 4.gün 8x 5. gün 16x yumurta olur soruda ilk gün 42 yumurta vermiş diyo

    5. gün 42. 16=672 yumurta olur

  4. #4

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni
    2)
    Öykü kitapları,masal kitaplarından 120,romanlardan 80 azdır.
    120+80=200 fazlalık.
    620-200=420
    420:3=140 tane öykü kitabı.
    140+80=220 tane roman kitabı.

  5. #5

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    7. sınıf
    1.Bir kümeste toplam 310 tane hayvan vardır.Kümesteki tavukların sayısı horozların sayısından 40 fazla,civcivlerin sayısı ise tavukların sayısının 3 katıdır.Bu kümesteki horozlar civcivlerden kaç eksiktir?
    2..Bir kütüphanedeki kitapların sayısı 620'dir.Masal kitapları,öykü kitaplarından 120 fazla,öykü kitapları da romanlardan 80 tane eksiktir.kütüphanede kaç tane roman vardır?
    3..Bir çiftlikteki tavuklar her gün bir önceki günün iki katı kadar yumurta vermektedir.Tavuklar 1.gün 42 tane yumurta verdiğine göre çiftlikte 5 günde kaç tane yumurta olmuştur?


 

  • Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!
  • Benzer konular

    1. Problemler
      shouva, bu konuyu "Ygs & Lys Matematik" forumunda açtı.
      : 1
      : 27 Şub 2013, 20:57
    2. Problemler
      rhl_184, bu konuyu "8. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 4
      : 15 Ara 2012, 18:52
    3. problemler
      yağmurcan, bu konuyu "KPSS Matematik" forumunda açtı.
      : 4
      : 13 Ara 2012, 12:31
    4. problemler
      k.dir7, bu konuyu "Ygs & Lys Matematik" forumunda açtı.
      : 1
      : 05 Ara 2012, 17:25
    5. Problemler
      elff, bu konuyu "Ygs & Lys Matematik" forumunda açtı.
      : 2
      : 27 Kas 2012, 15:42
    Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları