1. #1

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    3. sınıf

    Sponsorlu Bağlantılar

    saat hesaplamaları

    günde 1 dakika 20 saniye ileri giden saat kaç günde 2 saat ileri gider?

  2. #2

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite

    Sponsorlu Bağlantılar

    2 saatin kaç dakika olduğunu bulalım,
    1 saat 60 dakikadır. Öyleyse 2 saat 60x2=120 dakika olmalıdır.

    120 dakikanın kaç saniye olduğunu bulalım.
    1 dakika 60 saniyedir. Öyleyse 120 dakika 120x60=7200 saniye olacaktır.

    Günde 1 dakika 20 saniye, yani 60+20=80 saniye ileri gidiyormuş.
    7200 saniyeyi kaç günde gittiğini bulmak için bölme işlemi yaparız.

    7200:80=90 günde 2 saat ileri gidermiş.

  3. #3

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    3. sınıf

    Sponsorlu Bağlantılar

    teşekkür ederim

  4. #4

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite
    Birşey değil


 

  • Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!
  • Benzer konular

    1. Faiz ve yüzde Hesaplamaları
      gunespakkan, bu konuyu "7. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 3
      : 02 Nis 2012, 15:02
    2. saat hesaplamaları
      rumeysa_10, bu konuyu "4. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 3
      : 19 Şub 2012, 10:19
    3. Yüzde Hesaplamaları
      akten22, bu konuyu "7. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 1
      : 21 Nis 2011, 16:28
    4. yüzde hesaplamaları
      hayriye, bu konuyu "7. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 1
      : 17 Nis 2011, 14:22
    5. faiz hesaplamaları
      deniz tosun, bu konuyu "Özel matematik soruları" forumunda açtı.
      : 2
      : 26 Şub 2011, 20:16
    Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları