MatematikTutkusu.com Forumları

benim permütasyon sorum bitmez işte bir tane daha

Melek12 - ait kullanıcı resmi (Avatar) Melek12 20:56 27 Şub 2011 #1
ERKAN
kelimesinin harfleri ile yazılabilecek anlamlı ya da anlamsız, harfleri farklı beş harfli bütün kelimeler alfabetik sıra ile yazıldığında baştan kırk dokuzuncu kelime aşağıdakilerden hangisi olur ???
A) KAENR B) KENRA C) KENAR D) REANK E) NARKE

matera - ait kullanıcı resmi (Avatar) matera 21:04 27 Şub 2011 #2
önceklikle ERKAN OLUŞTURAN HARFLERİ DİZELİM: A-E-K-N-R

önce A ile başlayan 4!=24 tane,
sonra E ile başlayan 24 tane daha yazılır. toplam 48 oldu..
49. kelime K ile başlar ve KAENR olmalıdır.. cevap: A

Melek12 - ait kullanıcı resmi (Avatar) Melek12 21:07 27 Şub 2011 #3
sağol hocam hiç düşünememiştim aklımın kıyısından bile geçmezdi muhteşemsiniz teşekkürler saygılar

matera - ait kullanıcı resmi (Avatar) matera 21:15 27 Şub 2011 #4
sağol hocam hiç düşünememiştim aklımın kıyısından bile geçmezdi muhteşemsiniz teşekkürler saygılar
eğer okulda dersleriniz permütasyon ise ve bu konu hakkında ders kitabından çözülmek üzere sorduğun sorulardan birisiyse bu kızarım sana. çünkü benim inandığım şey şudur: yeterince enerjini harcayarak çözemediğin soruyu başkasına çözdürerek sağladığın enerji tasarrufunun daha sonra aynı konu için kullanılmasının sana sağlayacağı verim ve fayda sadece % sıfırdır. bunu hiç unutma.

Melek12 - ait kullanıcı resmi (Avatar) Melek12 21:21 27 Şub 2011 #5
hayır hocam öyle bir durum söz konusu değil. permütasyonu çok güzel yapıyorum ama bazı sorularda bilgimi uygulayamıyorum.birazda inatçıyım yapamadığım soruyu üç gün uğraşıyorum.eğer hala yapamıyorsam onu hocama soruyorum.okuldaki hocama sordum soruyu anlamadığını söyledi.bu yüzden bende sizlere yazdım.
ilginiz için teşekkürler.

matera - ait kullanıcı resmi (Avatar) matera 21:25 27 Şub 2011 #6
hayır hocam öyle bir durum söz konusu değil. permütasyonu çok güzel yapıyorum ama bazı sorularda bilgimi uygulayamıyorum.birazda inatçıyım yapamadığım soruyu üç gün uğraşıyorum.eğer hala yapamıyorsam onu hocama soruyorum.okuldaki hocama sordum soruyu anlamadığını söyledi.bu yüzden bende sizlere yazdım.
ilginiz için teşekkürler.
o zaman sorun yok.. başarılar diliyorum.

Diğer çözümlü sorular alttadır.
.10. sınıf Permütasyon Soruları Çözümleri Permütasyon ile İlgili Sorular Permütasyon Problemleri ve Çözümleri Permütasyon Soruları ve Çözümleri
Tüm Etiketler

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm