1)ölçek açısı 60 derece olan iki düzlemden biri üzerinde arakesit doğrusu ile 30 derecelik açı yapan 10 cm uzunluğundaki doğru parçasının diğeri üzerindeki dikkk izdüşüm uzunluğu
kaç cm dir? (5√13/2)
2)E Düzleminin dışında ve düzleme uzaklığı 3 cm olan A noktasına uzaklığı 7 cm den az olan noktaların oluşturduğu bölgenin alanı kaç cm² (40∏)
3)E₁ ve E₂ düzlemleri arasındaki ölçek açı 60 derecedir.E₁ düzlemi üzerinde verilen
bir düzgün çokgenin dış açısı 45;bir kenar uzunluğu a birim ve içteğet çemberin yarıçapı r
birim ise;bu düzgün çokgenin E₂ düzlemi üzerindeki dikizdüşümün alanı kaç cm² dir?(2a.r)
4)m(A)=90 olan ABC üçgeni veriliyor Bu üçgen düzlemine, B noktasında dik olan bir doğrunun üzerinde alınan P noktası için m(PAC)=?(90) bişey anlamadım bu sorudan
5))E₁ ve E₂ düzlemleri arasındaki ölçek açısı alfadır.
E₁ düzlemi üzerinde bir kenarı 4cm olan eşkenar üçgenin E₂ düzlemi üzerindeki dik izdüşüm alanı 6 cm² ise alfa kaç derecedir(30)
Not:Bu tür sorularda gerçekten proplem yaşıyorum konu kitaplarında bile bu tür sorular yok nasıl ne yapcağımı bilemiyorum yardımlar için şimdiden teşekkürler