1)Yeni açılan bir araç yıkama servisinde,yıkanan araçların sayısı gün sonunda kayıt altına alınmaktadır.Tutulan kayıtlar o günle birlikte o günden önce yıkanmış olan araçların toplam sayısıdır.Aşağıda peşpeşe gelen beş günde tutulan kayıtlar verilmiştir
Cuma ve öncesi:40
Cumartesi ve öncesi a
Pazar ve öncesi 100
Pazartesi ve öncesi:120
Salı ve öncesi:b
Salı ve öncesinde yıkanan araç sayısı,Cumartesi ve öncesinde yıkanan araç sayısının 3 katıdır.Ayrıca salı günün yıkananların sayısı,Cumartesi günü yıkananların sayısının 2 katından 35 fazladır.
Buna göre, Cumartesi günü yıkanan araç sayısı kaçtır?
A)25 B)30 C)35 D)40 E)45
Sorunun kendisi uzun eminin çözümü kısadır
ilk yıkama hangi gün ki kaç günü hesaba katacağımızdan emin olabilelim?
benimde soru anladığım kadar pazartesi ve öncesi demek: pazartesi+pazar olarak göz önünde bulundurdum bir yere kadar geldim o sayıda
3 bölünmedi arabayı mı parçalayak mı temizliyorlar sanırım ben yanlış yapıyorum
benimde soru anladığım kadar pazartesi ve öncesi demek: pazartesi+pazar olarak göz önünde bulundurdum bir yere kadar geldim o sayıda
3 bölünmedi arabayı mı parçalayak mı temizliyorlar sanırım ben yanlış yapıyorum
"Tutulan kayıtlar o günle birlikte o günden önce yıkanmış olan araçların toplam sayısıdır"
1 gün öncesine vurgu yapması gerekmez mi o durumda?
Gerçi hazırlayıcıların ne istedikleri genellikle net olmadığı için bu ihtimali de göz önünde bulundurmakta fayda var.
"Tutulan kayıtlar o günle birlikte o günden önce yıkanmış olan araçların toplam sayısıdır"
1 gün öncesine vurgu yapması gerekmez mi o durumda?
Gerçi hazırlayıcıların ne istedikleri genellikle net olmadığı için bu ihtimali de göz önünde bulundurmakta fayda var.
bugün star gazetesinin pianalitik ile birlikte verdiği deneme sınavı
diğer çözümün için saol bende üç dikme teoremi yapmaya çalışıyom pisagoru görememişim
bugün star gazetesinin pianalitik ile birlikte verdiği deneme sınavı
diğer çözümün için saol bende üç dikme teoremi yapmaya çalışıyom pisagoru görememişim