diğer konumda 5 soru sordum 3 tanesi cevaplandı. soruları sildim. burdakiler cevaplansın lütfen çok acil ögrenmem lazım bunları1!
diğer konumda 5 soru sordum 3 tanesi cevaplandı. soruları sildim. burdakiler cevaplansın lütfen çok acil ögrenmem lazım bunları1!
15.soru x=0 için y=-2m bulunur. Bu K noktasının ordinatıdır. Yani dikdörtgenin 1. kenarıdır. x=-b/2a dan x=(m+2)/2 bulunur. Bu simetri ekseni olduğundan 2 ile çarparsak sonuç m+2 olur. Bu da M noktasının apsisidir. Bu durumda 1. kenar 2m ve 2. kenar m+2 olduğundan çevre = 2m+2m+m+2+m+2=28 den m=4 bulunur. 1.kenar 8 ve 2.kenar 6 bulunur. Alanı 6.8 =48 bulunur.
16.soru parabol orijinden geçtiği için genel parabol denklemi x=ay2+by+c c=0 olur bu durumda x=ay2(ay üssü 2) +by olur. (0,2) noktası için 0=4a+2b (2,-1) noktası için 2=a-b bulunur. Ortak çözüm yapıldığında a=4/6 ve b=8/6 olur. x=ay2 +by de yerine yazarsak x=(4y2-8y)/6 olur. y=-b/2a dan y=1 bulunur. yerine yazarsak x=-2/3 olur.
16.soru parabol orijinden geçtiği için genel parabol denklemi x=ay2+by+c c=0 olur bu durumda x=ay2(ay üssü 2) +by olur. (0,2) noktası için 0=4a+2b (2,-1) noktası için 2=a-b bulunur. Ortak çözüm yapıldığında a=4/6 ve b=8/6 olur. x=ay2 +by de yerine yazarsak x=(4y2-8y)/6 olur. y=-b/2a dan y=1 bulunur. yerine yazarsak x=-2/3 olur.
ya lütfen çok acil yardım edin 2. soruyuda anlamadım :S:S
khorkhurt çok teşekkür ediyorum ilk soruyu çok iyi anladım. 2. soruyu anlamaya çalışıyorum şuan işlemler biraz çokmuş
edit: onuda anladım. +rep atıcam ama çok kişiye atmışım izin vermiyor yarın atıcam )
bide eğer vaktin varsa 2 sorum daha var. yarın sınav var çok önemli
ne zaman görürsen cevaplayabilirsin yarın sabah bakabilirim.
1-) x = a y2 - by +c denklemli parabolun tepe noktası (3,-4) tür. y = ax²+bx+c-2 denklemli parabölün tepe noktasının koordinatları toplamı kaçtır? cvp : 5
2-) y = x+2 denklemli doğruya paralel olup y = x² denklemli parabole teğet olan doğrunun denklemi aşağıdakilerden hangisidir? cvp : y = x- 1/4
3-) Bir ABCD paralelkunarında m(A) = 30derece AB = 3x-4 birim ve BC = 4-2x birimdir. A(ABCD) en büyük iken paralelkenarın kısa kenarının uzunluğu kaç birimdir?
2. soru çok önemli bnm için
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!