Themongol 19:40 08 Kas 2012 #1
Benim bir sorum olucak geometride ikizkenar kenar ortaylarda tepe acısı bi C Açısı bi B açısı Bi A açısı oluyor sabit değil bunu anladım da bu tepe açısını nasıl buluyoruz? Nette araştırdım cevap bulamadım onun için buraya soruyum dedim Yani neye göre tepe açısı belirleniyor ? şekilde göstererek anlatırsanız sevinirim. teşekkürler.
MatematikciFM 22:05 08 Kas 2012 #2
İsimlendirmeye takılma.
Taban, yere paralel(çakışık) konumdayken, tabanın karşısındaki açı tepe açısıdır.
Diğerleri taban açıları(eş açılar)
Themongol 00:04 09 Kas 2012 #3
İsimlendirmeye takılma.
Taban, yere paralel(çakışık) konumdayken, tabanın karşısındaki açı tepe açısıdır.
Diğerleri taban açıları(eş açılar)
nasıl sekil ile anlatırmısınız işte ? bazı sekillerde üçgende b bazen a bazen c oluyor anlayamadım onu bi. Taban biliyorum Mesela normal bir eskenar ücgen olarak ele alırsak B VE C TABAN ACISI A TEPE ACISI ama bazılarında aynı ücgende a ile b taban acısı oluyor c asagıda oldugu halde c tepe acısı oluyor onu demek istiyorum lütfen sekil ile gösterir misiniz sayın hocam? bu arada teşekkür ederim.
MatematikciFM 00:19 09 Kas 2012 #4
Themongol 16:26 09 Kas 2012 #5
tamam hocam ikiz kenarda ztn biliyorum da eşkenarda bilmiyordum baska ücgende var mı bu tepe acısı hepsinde farklı farklı zannedersem .