1. #1

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    Diğer

    Sponsorlu Bağlantılar

    problemler

    1- Dört takımın katıldığı bir halı saha turnuvasında her bir takım,diğer takımların her biriyle birer maç yapmaktadır.Her maçta kazanan takım 3 puan almakta,kaybeden takım puan alamamakta ve beraberlik durumunda ise iki takım da birer puan almaktadır.
    Bu turnuvanın sonunda dört takımdan üçünün puanları 1,2 ve 7 olduğuna göre,diğer takımın alabileceği farklı puanların toplamı kaç olur?

    a)14 b)13 c)12 d)11 e)10


    2- 8 işçi bir işi 15 günde bitirebilmektedir.İşçilerin tümü bu işe başladıktan 5 gün sonra işçilerin bazısı işten ayrılmış ve işin bitme süresi 6 gün gecikmiştir.
    Buna göre işten ayrılan kaç işçi vardır?

    a)5 b)4 c)3 d)2 e)1


    3- Yarısına kadar su ile dolu olan bir havuzdaki su miktarı,her saatin sonunda boş kısmının yarısı kadar artmaktadır.
    n.saatin sonunda havuzun boş kısmının dolu kısmına oranı 1/31 olduğuna göre, n kaçtır?

    a)7 b)6 c)5 d)4 e)3


    4- Bir mağaza aynı üründen 5 al 4 öde kampanyası yapmaktadır.
    Bu mağaza kampanya dahilindeki bir ürünün satışından maliyeti üzerinden %28 kar elde ettiğine göre,bu ürünün kampanya öncesindeki satışından elde ettiği kar,maliyeti üzerinden yüzde kaçtır?

    a)70 b)60 c)55 d)50 e)45


    5- Hasanın 6 günde yaptığı bir işin 1/3 ünü Burak 4 günde yapabilmektedir.İkisi birlikte bu işte x gün çalıştıktan sonra Burak tek başına bir gün,ertesi gün de Hasan tek başına bir gün çalışınca işin tamamı bitiyor.
    Buna göre x kaçtır?

    a)1/2 b)1 c)3/2 d)2 e)3

  2. #2

    Statü
    Grubu
    Moderatör
    İş
    Diğer

    Sponsorlu Bağlantılar

    1.
    3 takım için galibiyet, mağlubiyet ve beraberlik sayıları yazıldığında son takımın galibiyet sayısının mağlubiyet sayısından 1 fazla olması gerektiğini buluyoruz.
    Demekki şu şekilde olabilir.
    GBB veya GGM (incelenirse bu durumların mümkün olduğu da görülür )
    toplam 5+6=11 puan

    2.
    İş için toplam 8.15=120 işçi.gün çalışma gerekmektedir.
    8.5=40 i.g bitirilmiş kalan 80 i.g ise 15+6-5=16 günde bitecekse 80i.g/16g=5 işçi çalışmıştır 3 işçi ayrılmıştır.

    3.
    Her saat sonunda boş kısım yarı yarıya düşmekteymiş.
    ilk başta 1/2 iken en sonda 1/32 olmuş
    arada 4 evre geçmiş n 4 olmalı

    4.
    100 liralık bi malı şu an 128 e satıyorlarmış. Bedava verdikleri 1 ürünü diğer 4 ürüne dağıtırsak 128/4=32
    128+32=160 ürünün kampanyasız satış fiyatı olur. %60 kar ediyor olurlar.

    5.
    Burak 12 günde yapabiliyormuş
    İkisi toplam 4 günde bu işi yapabilir.
    Hasan ın son bir günlük çalışmasını bir gün erkene alırsak x in aslında bu 4 günün 1 eksiği nedir diye sorduğunu görürüz. 4-1=3

  3. #3

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    Diğer

    Sponsorlu Bağlantılar

    cevaplar için teşekkür ederim


 

  • Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!
  • Benzer konular

    1. Problemler
      shouva, bu konuyu "Ygs & Lys Matematik" forumunda açtı.
      : 1
      : 27 Şub 2013, 20:57
    2. Problemler
      rhl_184, bu konuyu "8. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 4
      : 15 Ara 2012, 18:52
    3. problemler
      yağmurcan, bu konuyu "KPSS Matematik" forumunda açtı.
      : 4
      : 13 Ara 2012, 12:31
    4. problemler
      k.dir7, bu konuyu "Ygs & Lys Matematik" forumunda açtı.
      : 1
      : 05 Ara 2012, 17:25
    5. Problemler
      elff, bu konuyu "Ygs & Lys Matematik" forumunda açtı.
      : 2
      : 27 Kas 2012, 15:42
    Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları