bir doğru parçasını pergel ile üç eşit parçaya nasıl ayırırız ?(sadece pergel kullanarak)
bir doğru parçasını pergel ile üç eşit parçaya nasıl ayırırız ?(sadece pergel kullanarak)
Pergelin iki ucunun arasını doğru parçasının boyunun 1/6 sı kadar açıp, pergeli doğru parçasının tam ortasına yerleştirirsen 3 eşit parçaya ayırırsın.
anladım güzel
peki sadece pergel kullanarak bir doğru parçasının orta noktasını önce nasıl belirleyeceğiz
Metin Emiroğlu Anadolu Lisesi.
Endemik Yayınları
O şekilde düşünürsen hiçbir çözüme ulaşamazsın ki... Pergelin yarıçapını, doğru parçasının uzunluğunu, orta noktasını bilemezsin tabiki. Ancak doğru parçası birimlere ayrılmış şekilde, ya da kareli kağıtta verilebilir mesela. Olumlu yönden bakalım Soruda istenen bir çemberle doğru parçasını 3e ayırmak ve ayrıldı işte.
gökberk cevap vermişsin vermişsinde yanlış bu cevap. bak sadece pergelle 2 ye ve 2nin katlarına çok rahat ayırıyoruz ama senin yönteminle değil tabiki (çünkü öyle bi yöntem olamaz yada benim istediğim yöntem o değil diyeyim) ama 3e ayrılmıyor.başka cevap veren yok mu ya ?
Benim yöntemimle 3'e ayrılıyor fakat cetvel de kullanmak gerekiyormuş bazı adımlarda. Bu yüzden senin istediğin çözüm değil benimki. Şu linke baktın mı?
http://www.ahmetkahya.com/matematik/...sizde_olur.pdf
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!