MatematikTutkusu.com Forumları

2 tane yarismada çıkan soru

midnightsun 15:46 12 Nis 2014 #1
1-) |x| + |y|<7 kac farkli x,y tamsayi sıralı ikilisi var
2-) a b sayma sayıları icin aritmetik ortalama,geo.ortaLama ve harmonik ortalama için hangisi dogrudur
Ao>go>ho
Ao≥go≥ho
Ao=go=ho
Go≥ao>ho
Go>ao>ho

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 17:51 12 Nis 2014 #2
Arkadaşım bir kere sormuşsun zaten iki kere sormanın manası nedir?
sorularına yarına kadar cevap verilmeyecektir.
Konuların kapatıldı.

midnightsun 21:35 12 Nis 2014 #3
Arkadaşım bir kere sormuşsun zaten iki kere sormanın manası nedir?
sorularına yarına kadar cevap verilmeyecektir.
Konuların kapatıldı.
Internetimde meydana gelen bir hatadan dolayı sayfa 2 kere açıldı,bende yanlışlikla iki kere göndermisim.bilinçli meydana gelen bir durum degildi.şimdi fark ettim.2 yıldır buraya üyeyim zaten incelerseniz ilk defa olan bir şey.keşke ön yargısız davranmaya çalışsaydiniz.

omerkotan 22:01 12 Nis 2014 #4
2. Sorunun kuralı var zaten kuralımı istersin ispatımı?
Bu arada kural ihlali konusunda önyargı diye hitap edilebilecek bir durum değil (zaten önyargı kelimesi bu anlamda kullanılmaz) yanlış anlaşılma desek daha doğru olur.

Tükenir Kalem - ait kullanıcı resmi (Avatar) Tükenir Kalem 22:24 12 Nis 2014 #5
2. Ao≥go≥ho bu ifade doğrudur.Bu genelde eşitsizlik halindedir ama ortalaması alınan değerler birbirine eşit olduğunda eşitlik olur.Kanıtlarını istiyorsan onu da yazarım ama 9.sınıfı aşar sanırım bu.

Ekleme:Pardon senin yazdığını görmemiştim..

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 22:33 12 Nis 2014 #6
Internetimde meydana gelen bir hatadan dolayı sayfa 2 kere açıldı,bende yanlışlikla iki kere göndermisim.bilinçli meydana gelen bir durum degildi.şimdi fark ettim.2 yıldır buraya üyeyim zaten incelerseniz ilk defa olan bir şey.keşke ön yargısız davranmaya çalışsaydiniz.
Evet,inceledim.Tek hatanız olmadığı için uyardım.
Bir de şu "Önyargı" kelimeleri tatmin etmiyor,ön yargılı olan varsa şu durumda eskeza sizsiniz zira forum moderatörünün kuralları uygulatmaya çalışacağını unutmayın. Her neyse.

Tükenir Kalem - ait kullanıcı resmi (Avatar) Tükenir Kalem 22:40 12 Nis 2014 #7
Kuralları uygularken herşeyin göründüğü gibi olmadığını unutunca olur böyle şeyler.Anlayış kural uygulamaktan yeğdir kanımca,kişiden kişiye değişir...Kişisel algılamayın..

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 22:44 12 Nis 2014 #8
Kuralları uygularken herşeyin göründüğü gibi olmadığını unutunca olur böyle şeyler.Anlayış kural uygulamaktan yeğdir kanımca,kişiden kişiye değişir...Kişisel algılamayın..
Anlamadım? Ceza puanı mı vermişim? Bir kural pas geçilmiş ve yazılı olarak uyarmışım.Anlayışı göstermişim zaten.
Lütfen ziyadesiyle soruşturmadan yorumlamayalım.

aerturk39 00:40 13 Nis 2014 #9
-6 ≤ x ≤ 6 ve -6 ≤ y ≤ 6 olmalı buda köşeleri (-6,0) (0,-6) (6,0) (0,6) karenin kenarları üstünde ve iç bölgesinde bulunan tam sayı koordinatlı tüm noktalar verilen
|x|+|y| <7 esitsizliğini saglar bu noktaların sayısıni bulacaksınız 85 tane

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm