fark eder tabi.
fark eder tabi.
Kara karı, kuru karı, keçi eti, durgun at
mazarratü'l mazarratü'l mazarratü'l mazarrat
Beyaz karı, şişman karı, kuzu eti, yürük at
fâidâtü'l fâidâtü'l fâidâdü'l fâidât.
4.SORU : İlk terimi -3 ve ortak farkı 2 olan aritemtik dizisinin 20.terimi kaçtır ?
formülü var bu sorunun. ondan yapacaksınız.
formül;
an=ap+(n-p).r
r=ortak fark.
bu formülden yapacaksınız.
cevap; 35 çıkmalı.
Kara karı, kuru karı, keçi eti, durgun at
mazarratü'l mazarratü'l mazarratü'l mazarrat
Beyaz karı, şişman karı, kuzu eti, yürük at
fâidâtü'l fâidâtü'l fâidâdü'l fâidât.
okuldaki hocanız doğru söylüyor.
1/3 diyen hocanız karşılaşılacak her durumun eşit ihtimalli olduğunu düşündüğü için (ki değil) böyle bir cevap veriyor. düşünsenize Barcelona-Çorumspor maçı var. Barcelona galibiyetinin ihtimali 1/3 mü olur? sonuçta galibiyet, beraberlik, mağlubiyet gibi 3 sonuç oluşabilir. bunlara eşit ihtimalli gözüyle bakarsak bize gülerler
1/2 diyen için söyleyeceğim tek şey yarın bi piyango bileti alması. çıkabilir veya çıkmayabilir %50, herşeyin ihtimali%50 değil mi zaten, ya olur ya olmaz.
fark ettiğini yukarıda anlatmaya çalıştım. tura ve yazı görme ihtimaliniz tura tura veya yazı yazı görme ihtimalinizden fazladır (bu soru için 2 katı)
arkadaşınız soru bu haldeyken böyle bir cevap veriyorsa sınav sistemini eleştirenlere güzel bir malzeme çıkmış demektir.
son olarak bu soruya fazla da takılmamak lazım diyerek kendi yazdığım bu kadar şeyi boşa çıkarayım.
ne yani İngilizce yanlış mı düzeltecektik.
bu "sonuçudur" beni de çok rahatsız ediyordu ama bu kadar fonetik arıza bişeyler bilinerek orada tutuluyordur diye konuşmamıştım. başkasının hatasını düzeltmeyi severim, hatamın (gerçi hata yapmam da) düzeltilmesinden nefret ederim, sonra uyarmadı demeyin.
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!