MatematikTutkusu.com Forumları

Olasılık sorusu

İlk  1 2 3 Son
kaskas123 - ait kullanıcı resmi (Avatar) kaskas123 00:19 05 Eyl 2013 #11
fark eder tabi.

matsever63 - ait kullanıcı resmi (Avatar) matsever63 00:21 05 Eyl 2013 #12
(Y,T) (T,Y) Fark edermi ? aynılar bence birisini çıkartılmalı. cevap bence 1/3
fark eder.diyelim ki elinde 2 madeni para var ilk attığın yazı ikincisi tura gelebildiği gibi ilki tura ikincisi yazı olabilir.

matsever63 - ait kullanıcı resmi (Avatar) matsever63 00:23 05 Eyl 2013 #13
(bu arada herkez değil herkes)
ona bakarsan, sonuçudur değil sonucudur. (imza)

AhmetAlt - ait kullanıcı resmi (Avatar) AhmetAlt 00:26 05 Eyl 2013 #14
Bende 1/4 yaptım cevabı ama yanlış çıktı demekki cevap anahtarinda yanlışıklık var.
fark eder.diyelim ki elinde 2 madeni para var ilk attığın yazı gelebildiği gibi tura da gelebilir aynı şekilde ikincisi tura gelebildiği yazı da gelebilir yani T,Y ve Y,T ayrı olaylardır.

AhmetAlt - ait kullanıcı resmi (Avatar) AhmetAlt 00:50 05 Eyl 2013 #15
4.SORU : İlk terimi -3 ve ortak farkı 2 olan aritemtik dizisinin 20.terimi kaçtır ?

kaskas123 - ait kullanıcı resmi (Avatar) kaskas123 00:53 05 Eyl 2013 #16
formülü var bu sorunun. ondan yapacaksınız.
formül;
an=ap+(n-p).r
r=ortak fark.

bu formülden yapacaksınız.
cevap; 35 çıkmalı.

AhmetAlt - ait kullanıcı resmi (Avatar) AhmetAlt 01:00 05 Eyl 2013 #17
formülü var bu sorunun. ondan yapacaksınız.
formül;
an=ap+(n-p).r
r=ortak fark.

bu formülden yapacaksınız.
cevap; 35 çıkmalı.

Çok saol doğru 19 x 2 = 38 38-3=35 çıkıyr hatırladım

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 05:15 05 Eyl 2013 #18
Okuldaki hocanın cevabı 1/4 . Dershanedeki hocanın verdiği cevap 1/3. Sınıftaki mehmet arkadaş verdiği cevap 1/2. 2 gündür herkes bir şey diyor.Soru basit bence
okuldaki hocanız doğru söylüyor.
1/3 diyen hocanız karşılaşılacak her durumun eşit ihtimalli olduğunu düşündüğü için (ki değil) böyle bir cevap veriyor. düşünsenize Barcelona-Çorumspor maçı var. Barcelona galibiyetinin ihtimali 1/3 mü olur? sonuçta galibiyet, beraberlik, mağlubiyet gibi 3 sonuç oluşabilir. bunlara eşit ihtimalli gözüyle bakarsak bize gülerler
1/2 diyen için söyleyeceğim tek şey yarın bi piyango bileti alması. çıkabilir veya çıkmayabilir %50, herşeyin ihtimali%50 değil mi zaten, ya olur ya olmaz.

(Y,T) (T,Y) Fark edermi ? aynılar bence birisini çıkartılmalı. cevap bence 1/3
fark ettiğini yukarıda anlatmaya çalıştım. tura ve yazı görme ihtimaliniz tura tura veya yazı yazı görme ihtimalinizden fazladır (bu soru için 2 katı)

Cerrah paşa tıp fakültesine kazanan arkadaş " soruda birinci paranın tura ikinci paranında tura gelme olasılığını istemiyor diyor ikisinin tura gelme olasılığını diyor 1/3 bence " dedi.
arkadaşınız soru bu haldeyken böyle bir cevap veriyorsa sınav sistemini eleştirenlere güzel bir malzeme çıkmış demektir.

son olarak bu soruya fazla da takılmamak lazım diyerek kendi yazdığım bu kadar şeyi boşa çıkarayım.

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 13:28 05 Eyl 2013 #19
ona bakarsan, sonuçudur değil sonucudur. (imza)
bu forumda Türkçe yanlışları düzeltme merakı nerede nasıl başladı ben de bunu merak ediyorum.

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 13:37 05 Eyl 2013 #20
bu forumda Türkçe yanlışları düzeltme merakı nerede nasıl başladı ben de bunu merak ediyorum.
ne yani İngilizce yanlış mı düzeltecektik.

bu "sonuçudur" beni de çok rahatsız ediyordu ama bu kadar fonetik arıza bişeyler bilinerek orada tutuluyordur diye konuşmamıştım. başkasının hatasını düzeltmeyi severim, hatamın (gerçi hata yapmam da ) düzeltilmesinden nefret ederim, sonra uyarmadı demeyin.

İlk  1 2 3 Son
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm