Yukarıdaki tabloda her bir kareye 1,2,3,4 rakamlarından herhangi biri yerleştirilecektir.
Yan yana, alt alta ve çarpraz karelere aynı rakam yazılmamak koşuluyla tablo kaç farklı şekilde doldurulabilir? ( Cevap : 196 )
Yukarıdaki tabloda her bir kareye 1,2,3,4 rakamlarından herhangi biri yerleştirilecektir.
Yan yana, alt alta ve çarpraz karelere aynı rakam yazılmamak koşuluyla tablo kaç farklı şekilde doldurulabilir? ( Cevap : 196 )
Mobilden giriyorum şuanda kağıt kalem olmadığından yanlışda düşünüyor olabilirim.
ben 192 buldum nedense ilk yere 4 tane ikinci yere 3 tane , üçüncü yere 2 tane ilk yerin altına 2 tane onun altına 2tane ve diğer yerlere 1er tane yerleşim yapılabiliyor.
Mobilden giriyorum şuanda kağıt kalem olmadığından yanlışda düşünüyor olabilirim.
ben 192 buldum nedense ilk yere 4 tane ikinci yere 3 tane , üçüncü yere 2 tane ilk yerin altına 2 tane onun altına 2tane ve diğer yerlere 1er tane yerleşim yapılabiliyor.
192 de var şıklarda, bana 196 dedi bakan arkadaş.Yarın ben de bakayım, bilgilendiririm sizi.Teşekkürler
Mesela 1. Kareye 1, 2. Kareye 2, 3. Kareye 3, 1. Karenin altindakine 4 gelirse, 2. Karenin altina ne gelir
Ha ben onu demeyi unuttum , iyi yere parmak bastın.
Benim çözümüme göre çarpraz sadece sağ alt çarpraz için geçerlidir.
Aynen yukardaki şekildeyse sorunun çözümü yok gibi.
Ha ben onu demeyi unuttum , iyi yere parmak bastın.
Benim çözümüme göre çarpraz sadece sağ alt çarpraz için geçerlidir.
Aynen yukardaki şekildeyse sorunun çözümü yok gibi.