1) iki basamaklı doğal sayılardan bir tanesi seçiliyor. seçilen bu sayının 3 veya 5 ile tam bölünebilme olasılığı? cvp:7/15
2)A torbasında 3 sarı 2 mavi
B torbasında 1 sarı 4 mavi
C torbasında 2 sarı 3 mavi top vardır. A dan bir top alınıp B ye; B den bir top alınıp C ye atılıyor. Son durumda C den alınan bir topun sarı olma olasılığı? ( cvp: 17/45 SSS-SMS-MSS-MMS olasılıklarını hesapladım ama 16/45 buldum acaba nerde hata yaptım? )
3)Hileli bir zarda üst yüze herhangi bir sayının gelme olasılığı bu sayı ile ters orantılıdır. Bu zar havaya atıldığında üst yüze bir çift sayının gelme olasılığı? (1-60k, 2-30k, 3-10k, 4-15k, 5-12k, 6-10k şeklinde yaptım 55/147 çıktı ama cvp:11/12 )
4){0,1,2,3,4,5} kümesinin elemanları ile üç basamaklı rakamları farklı sayılar yazılıyor. Bu sayılar içinden çekilen bir sayının çift sayı veya 5 ile tam bölünebilen bir sayı olma olasılığı? (ben 17/25 buldum ama cvp:12/25 )
5)
Şekildeki karenin A noktasından yola çıkan bir kişi karenin ortasından geömek koşulu ile B noktasına ulaşma olasılığı? (her kavşakta sağa ve yukarı yürüme olasılığı eşit ve 1/2 dir) cvp:1/8
** hep bişeyler buluyorum ama yanlış çıkıyo kafayı yicem artık cevap anahtarı hatalı heralde dedim