MatematikTutkusu.com Forumları

çokgenler

mert46 - ait kullanıcı resmi (Avatar) mert46 17:53 14 Oca 2011 #1

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 00:49 15 Oca 2011 #2
galiba burada da düzgün sekizgen olduğunu düşünmemiz gerekli (en azından sıradan bir sekizgene ek olarak bazı özellikleri olan sekizgen olmalı)

EH ve GD birleştirilirse bu uzunlukların da 8 oldukları görülür ve bu verilen kırmızı bölgenin köşegenleri olurlar. Bu iki köşegenin arasındaki açı da 45º bulunur.
bir dörtgende alan (köşegenlerin çarpımı)x(aradaki açının sinüsü)÷2 formülüyle bulunabilir (sıradan bir dörtgen çizip bir köşgenin diğeri üzerine diklrini çizip parça parça iki üçgenin alanını hesaplarsan bu formülü elde edebilirsin)

sorulan alan= (8.8.sin45)/2=16√2 bulunur

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 00:55 15 Oca 2011 #3
Yine iiyi görmüşsünüz Üstadım.

Serkan A. - ait kullanıcı resmi (Avatar) Serkan A. 01:00 15 Oca 2011 #4
mert46, bu üçüncü hata oldu gördüğüm. Bu yayın hangi yayın? Başka bir kitaptan sorman mümkün deği mi? Çok hatası var o kitabın.

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 01:01 15 Oca 2011 #5
Hata nerde öğretmenim.

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 01:02 15 Oca 2011 #6
Düzgün sekizgenlik mi? şimdi anladım.

mert46 - ait kullanıcı resmi (Avatar) mert46 01:10 15 Oca 2011 #7
pardon öğretmenim hata benden kaynaklıyo sanırım

Serkan A. - ait kullanıcı resmi (Avatar) Serkan A. 01:11 15 Oca 2011 #8
Hocam burada Düzgün sekzgen olmadan çözümeleyeceğini görebiliriz ama bazen çok zor olabiliyor. Mesela sizin bir yerde x açısı olmalı diyerek çözüme kavuştuduğunuz soru gibi örneğin. Ben soruda eksiklik olduğunu anladım ama sizin gibi bulamadım hatayı. Hata bulmak soru çözmekten daha zordur her zaman.

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 01:16 15 Oca 2011 #9
Ne yapalım, kara düzen gidiyoruz bazen.

Diğer çözümlü sorular alttadır.
Çözümlü Geometri Soruları
Tüm Etiketler