MatematikTutkusu.com Forumları

polınomlarla ilgili sorum var

İlk  1 2 3
SELİN - ait kullanıcı resmi (Avatar) SELİN 23:15 29 Ara 2010 #21
büyük ihtimalle ilk x^2 yazılan terim x³ olacak o durumda da x=1 için P(0)+1.P(2)=1-2+3+4=6 , P(2)=-3 verilmiş , P(0)=9 bulunur
yaa hayır cvp doğru 9 ama x³ yok soruda

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 23:18 29 Ara 2010 #22
Hocam cevaba 9 dersek işemde bir hata var..Ozaman soru da yanlış oluyor bu sorudan şunu öğrendim ki böyle sorularda demek ki kontrol etmek gerekiyor özellikle eşitliğin diğer tarafında aynı dereceden sayı varsa kesinlikle kontrol etmem lazım...Testte böyle bir soru olsaydı dediğiniz gibi hemen 9 u işaretlerdim ama artık kontrol edicem..

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 23:35 29 Ara 2010 #23
Hocam cevaba 9 dersek işemde bir hata var..Ozaman soru da yanlış oluyor bu sorudan şunu öğrendim ki böyle sorularda demek ki kontrol etmek gerekiyor özellikle eşitliğin diğer tarafında aynı dereceden sayı varsa kesinlikle kontrol etmem lazım...Testte böyle bir soru olsaydı dediğiniz gibi hemen 9 u işaretlerdim ama artık kontrol edicem..
kontrol etmenin bir anlamı yok ki sonuçta test sınavında senin üzerine düşen soruyu çözmektir

bir test sorusu için
-sorunun doğru olduğu
-şıkların arasında cevap olduğunu ve bu cevabın sadece 1 tane olduğu
soruya başlanmadan kabul edilir ve bu koşulları sağlatmak soruyu hazırlayanın ya da testi uygulayanın sorumluluğundadır.

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 23:40 29 Ara 2010 #24
Üstadım, ne demek istediğimi izah edyim. Duygu95 in ve sizin yazdığınız çözüm doğru ama ilk önce sorunun tutarlılığının incelenmesi gerekmiyor mu? Şimdi bu test sorusu olsa, şıklarda 9 u gören işaretliycek ve sorunun üzeri kapanacak. Çoğu kişi soru yazarken tutarlı yazıp yazmadığına dikkat etmiyor. Ne diyorsunuz bu konuda .Şimdi bu sorunun cevabına 9 mu diycez yoksa soru yanlış veya çözümsüzdür mü diycez?
yukarıdaki yorumda yazdığım gibi bu öğrenciyi ilgilendirmemeli , bu soruyu hazırlayan kendinden utanmalı
ama bu soru kesinlikle iptal edilir çünkü P(x)=ax+b den harekete başlamak çok doğal bir çözüm yoludur ve bununla sonuca ulaşılamıyor.

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 23:50 29 Ara 2010 #25
Üstadım, ben soruya ilk baktığımda p(x) in derecesine göre harflerle temsil ettirip sonra soruyu çözmek geldi. ve soruyu çözemedim. Yni benim gibi düşünenin vay haline. Siz şanstan mı yoksa doğru teknikten mi bilmem çözüme ulaştınız. Yani siz diyorsunuz ki, soruyu çözen, soruyu soranın aklından geçeni okusun , soruyu öyle çözsün. Hani siz kafasına göre soru yazanlara kızıyordunuz?

Diğer çözümlü sorular alttadır.
.10. Sınıf Çözümlü Polinom Soruları
Tüm Etiketler

İlk  1 2 3
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm