2.
şimdi trigonometri formüllerini açıp bakmaya üşendim
bi tane diküçgen çizelim ve açısı 50º hipotenüsü de 1 olsun , sonra hipotenüs üzerinde bir eşkenar üçgen çizersek , eşkenar üçgenin diküçgenimizin tabanına uzaklığı cos10 olur , aynı şekilde üçgenin üst köşesine olan dik uzaklık da sin20 olur
kısaca bize sorulan sin20-cos10 değeri -sin40 oluyormuş (fomülden bunu kolayca yapabilirsin heralde hatırlıyamadım böyle oldu)
a=sin25 → sin50=2.a.√(1-a²) → cos50=√1-4a²+4a4
cos50=1-2a² , sorulan şey de bunun negatifi 2a²-1 olur , inş. işlem hatası yapmadık
3.
biraz baktım ama bu sin54 ten sin8 e nasıl gideriz pek bişey aklıma gelmdi o 9 olmasın? ya da başka bişeyler? yok kesin 8 se bakmaya devam edeyim
5.
soruda arıza var çünkü 3AK=2KB olamaz belki tersidir 2AK=3KB gibi ya da AK=2KB dir 3 yoktur ...
6.
BC nin en küçük tam sayı değri sinüs cosinüs ıvır zıvır her ne olursa olsun hep 1 dir
soru sanrım diğer kenarların da tamsayı olduğunu düşünerek böyle sorulmuş o zaman şöyle yaparız
verilen sinüslerin kareleri toplamı 1 olduğuna göre ve sin²+cos²=1 olduğuna göre bu verilen açılar birbirini 90a tamamlar yani BC yi gören dik açı olmak üzere bu bir diküçgendir , tamsayı kenarlı bir diküçgende hipotenüs en az 5 olur o da 3-4-5 üçgenidir zaten.
5. soruda düzeltme mi yaptın yoksa ben gördüklerimi manipüle etmeye mi başladım
AK diye verilen yeri DK olan yer gibi görmüştüm, neyse bu haliyle bakınca
kolaylık olsun diye AK=2 , KB=3 deriz sorulan cotanjant değeri de tan(90-açı) olarak yazılınca tan(45+&) olur yani tan(EKB) soruluyor
hemen gerekli yerleri yazınca tan=(5/2)/(1/2)=5 bulunur.