matsever63 02:17 25 Şub 2013 #1
Arkadaşlar şu trigonometrinin girişindeki temel geometri bilgisi isteyen şekilli soruları
yapamıyorum.acaba temel geometri eksikliğindenmi kaynaklanıyor bu sorunu halletmem
gerek lütfen bir fikir sunun.Diğerlerini halledebiliyorum bir şu şekilli sorularda görülmesi
gerekenleri göremiyorum ne yapmalıyım? (Teşekkür Ederm)
svsmumcu26 02:48 25 Şub 2013 #2
Trigonometri demek geometri demektir , geometri demekte trigonometri.Etle tırnak neyse o! Yani.
Şekilli soruları halledemiyorsan temel geometri eksiklerin vardır onları kapatman gerekir.
Ayrıca geometri cebire çok benzemiyor misal cebirde çokta görme gerektiren sorular sormazlar.
Kendimden örnek vereyim : Bazen geometri sorularını çözemiyorum biraz kafamı dağıtıp sonra baktığımdaysa çözebildiğim zamanlar çok oluyor yani geometri değişik biraz.
Eksiklerini kapa , trigonometri gayet kolay.
matsever63 03:11 25 Şub 2013 #3
bende fark ettim zaten temel geometrinin eksik olduğunu ama hiç bilmiyorum değil

işte şu temel geo yu nasıl haLLedeceğim fazla zamanımı almadan 1-2 günde halletmem gerek.Hangi yollara başvurmalıyım?asıl sorun burda
svsmumcu26 03:13 25 Şub 2013 #4
1,2 güne halledemezsin tabii ki.Koskoca Üçgenler konusu var önünde.
Yani çokta lazım olmuyor gerçi (Tabi 10.sınıf seviyesi için) bilmen gereken bi kaç kural oluyor sonrada dik üçgen indirip trigonometrik oranları uyguluyorsun.
Bende my geometri 1 var , gayet memnunum tavsiye ederim.(Özellikle benim gibi bişeyin ispatını öğrenmeden kabullenemiyorsan.)
duygu95 03:17 25 Şub 2013 #5
Trigonometri sorularini cozmek icin bello geometrik ozellikler kullanilir. Soru bankalarinda genellikle
ygs lys oss formatindam sasilmadigindan kullanacagin ozellikler bellidir.
Bunlardan ornek vereyim, Z kurali cok kullanilir ozellikle toplamda. Mesela koselere acilara dikkat etmek gerek toplamlari 90 olanla 180 olana dikkat etmelisin.
Cember sorarlarsa tegetli sorarlar buyuk ihtimal merkezden tegete dik cektiginde geometri orada sona erer trigonometri baslar.
Ayriyeten geometriyle aram yok gibi cumleler 10. Sinif icin erken cunku daha basindasin baslarken bu yorumu yapiyorsun 1 ay gayret etsen cabucak halledersin. Geometri temelini iyi olustur gerekli.
matsever63 03:42 25 Şub 2013 #6
zaten öyle yapcam mecbur ancak 3 ay tatilde yaparım onu da çünkü başımda sadece
mat yok
BurakA 13:28 25 Şub 2013 #7
svs ın dedigi gibi my mat1 al cok yardimci oluyor
cengizhanhck 19:07 25 Şub 2013 #8
trigonemetri matematiğin bütün dallariyla ilgili.O yüzden geoemetirylede iç içe bence ilk çember,özel üçgenler ve öklidi gözden geçir genelde bunlar gelir.
matsever63 19:45 25 Şub 2013 #9
evet öyle yapıcam söylediklerin dışında başka hangi konular gelir?heralde benzerlik açılarda çıkıyor.
svsmumcu26 20:11 25 Şub 2013 #10 evet öyle yapıcam söylediklerin dışında başka hangi konular gelir?heralde benzerlik açılarda çıkıyor.
Trigonometrik eksenlerde benzerlikte var.
Geometrin iyi değil mi?