(a+b+1)3-3(a+b)(a+1)(b+1)=a3+b3+1 olduğunu nasıl buldukkhorkhurt'den alıntı:2) ben de biraz farklı düşündüm
(a+b+1)3-3(a+b)(a+1(b+1)=a3+b3+13 dedim
a3+b3+1-a3-b3=1 çıkar
Yazdırılabilir görünüm
(a+b+1)3-3(a+b)(a+1)(b+1)=a3+b3+1 olduğunu nasıl buldukkhorkhurt'den alıntı:2) ben de biraz farklı düşündüm
(a+b+1)3-3(a+b)(a+1(b+1)=a3+b3+13 dedim
a3+b3+1-a3-b3=1 çıkar
pardon öyle olmuyor yanlış düşünmüşüm
Hayır doğru düşünmüşsün öyle oluyor yoksa cevap 1 olmazdı :)khorkhurt'den alıntı:pardon öyle olmuyor yanlış düşünmüşüm
Böyle soruları görünce direk pas geçiyorum ben.Bi amaca gütmeyen saçma sorular diyebilirim , tek amaç var insanları uğraştırmak.Daha güzel sorular olabilirdi diye düşünüyorum.
Bu soruları olimpiyat kitabından mı aldınız? :)
4 ve 5 sorularıma da bakabilir misiniz :)
Öğretmenimizin bir yayınevinin ygs soru bankasından alınmış testlerden oluşturduğu fasikülden yapamadıklarım :)svsmumcu26'den alıntı:Böyle soruları görünce direk pas geçiyorum ben.Bi amaca gütmeyen saçma sorular diyebilirim , tek amaç var insanları uğraştırmak.Daha güzel sorular olabilirdi diye düşünüyorum.
Bu soruları olimpiyat kitabından mı aldınız? :)
Arada bölü yok çarpı var. Yazım hatası olmuş olabilir çok doğru bir kitap değil zaten :) Teşekkür ederim :)
5. soru güncel
5.sentetikgeo'den alıntı:5. soru güncel
8 tane K ve 3 tane M nnin sıralamalarından kaçta kaçında 3 tane M de ilk 6 sırada bulunur
C(6,3)/C(11,3)=6.5.4/(11.10.9)=4/33
çok teşekkür ederim uzun süre bu soruyla uğraştım :)