MatematikTutkusu.com Forumları

öklid iç çarpım

zeynep effl - ait kullanıcı resmi (Avatar) zeynep effl 22:07 11 Eki 2012 #1
Vektörlerdeki öklid iç çarpım tam olarak ne işe yarıyor?yani elde ettiğimiz skaler bize neyi ifade ediyor? biri açıklayabilirmi?

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 22:19 11 Eki 2012 #2
Öklid İç Çarpımı | Vitamin

Burayı inceleyiniz.

zeynep effl - ait kullanıcı resmi (Avatar) zeynep effl 01:02 16 Eki 2012 #3
teşekkürler

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 01:03 16 Eki 2012 #4
Rica ederim bir şey yapmadım sadece önerdim Çok güzel anlatılmış orada.

Serkan A. - ait kullanıcı resmi (Avatar) Serkan A. 01:03 16 Eki 2012 #5
https://www.matematiktutkusu.com/for...i-formulu.html (İki vektörün Öklit iç çarpımı formülü)

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 02:13 16 Eki 2012 #6
Vektörlerdeki öklid iç çarpım tam olarak ne işe yarıyor?yani elde ettiğimiz skaler bize neyi ifade ediyor? biri açıklayabilirmi?
Ben bilmiyorum.
Bilen varsa söylesin.

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 02:42 16 Eki 2012 #7
Ben bilmiyorum.
Bilen varsa söylesin.
bize bi reel sayı ifade ediyor
ha nerde kullanabiliriz diyosanız mesela fizikte bir kuvvetin belli bir yönde yapabileceği işi hesaplarken kullanabiliriz. kuvvet vektörlerden biri yön de diğer vektör olur vs.
bu çarpımla yaptığımız vektörlerden birinin diğerinin üzerine izdüşümünü almak olduğundan bu izdüşümün gerekli olduğu her yerde kullanabiliriz. başka bi anlamı var mı bilmiyorum.

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 02:51 16 Eki 2012 #8
bize bi reel sayı ifade ediyor
ha nerde kullanabiliriz diyosanız mesela fizikte bir kuvvetin belli bir yönde yapabileceği işi hesaplarken kullanabiliriz. kuvvet vektörlerden biri yön de diğer vektör olur vs.
bu çarpımla yaptığımız vektörlerden birinin diğerinin üzerine izdüşümünü almak olduğundan bu izdüşümün gerekli olduğu her yerde kullanabiliriz. başka bi anlamı var mı bilmiyorum.
İç çarpımın V x V den R ye tanımlı bir fonksiyon gibi tanımlandığı kesin.

İzdüşümde, ve vektörlerin(kuvvetlerin) bileşenlerini bulmak için kullanıldığı da var, emme, net olarak niye tanımlandığını 2 saat nette araştırdım , net bir açıklama yok.

Bu kadar Fizikle içli dışlı olduktan sonra , Fizikçi olsaymışım daha iyiymiş

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm