1. #1

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    Diğer

    Sponsorlu Bağlantılar

    Problemler

    1)Bir malın satış fiyatının 2/7si kar olduğuna göre, bu maldan yüzde kaç kar elde edilmiştir ? (40)

    2)Bir anne ile kızının yaşları toplamı 54tür.Anne kızının yaşında iken kızının doğmasına 9 yıl vardır.Buna göre, kızı doğduğunda anne kaç yaşındadır ? (24)

    3)B_____A______________C

    B kentinden hızı saatte 60 km ve C kentinden hızı saatte V km olan iki araç birbirine doğru aynı anda hareket ettiklerinde A kentinde karşılaşıyorlar.Karşılaştıktan 1 saat sonra C'den yola çıkan B kentine ulaşıyor.|AB|=180 km ise B'den yola çıkan araç karşılaşmalarından kaç saat sonra C'ye ulaşır? (9)

    4)Boş bir havuzu birinci musluk 4 saatte, ikinci musluk 8 saatte doldurabilmektedir.Havuzun dibindeki üçüncü musluk ise dolu havuzu 6 saatte boşaltmaktadır.Havuzun 7/12'si dolu olduğunda, üç musluk aynı anda açılırsa, havuzun boş olan kısmı kaç saatte dolar ? (2)

    5)Bir satıcı elindeki malların 2/5 ini %40 karla satıyor.Geriye kalan mallarını yüzde kaç karla satmalı ki tüm satıştan %25 kar etmiş olsun? (15)

  2. #2

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite

    Sponsorlu Bağlantılar

    C-1

    Malın satış fiyatı 7x olsun,
    2x kar edilmiştir.
    Demek ki malın maliyeti 5x'tir.
    5x malda 2x kar ediliyorsa, %40 kar edilir.

  3. #3

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite

    Sponsorlu Bağlantılar

    C-2

    Kızının yaşı x olsun, anne ile arasındaki yaş farkı x+9'dur.
    Annenin bugünkü yaşı, x+x+9=2x+9

    x+2x+9=54
    3x+9=54
    3x=45
    x=15

    Kızı doğduğunda anne x+9 yaşında yani 24 yaşında olacak.

  4. #4

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite
    C-3

    Karşılaştıkları süre t olsun.

    |BA|=60t=180
    t=3 bulunur.

    |AC|=Vt
    |AC|=3V

    V=180km/h

    |AC|=3.180=540km

    B aracı bu yolu, 540/60=9 saatte alır.

  5. #5

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite
    C-4

    Havuzun tamamı 24x olsun.

    Birinci musluk saatte 6x doldurur,
    İkinci musluk saatte 3x doldurur,
    Üçüncü musluk saatte 4x boşaltır.
    Saatte net 6+3-4=5x dolacaktır.


    7/12=14/24

    Havuzun dolmasına 10/24 var, saatte 5 dolduruluyordu.
    10/5=2 saatte dolacaktır.

  6. #6

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite
    C-5

    Tanesi 100 liradan 5 tane malı olsun.
    Toplam maliyet 500 liradır.
    %25 kar etmiş olması için 625 lira kazanmalıdır.

    2 tane malı 140 liradan satıyor, 280 lira kazandı.
    625-280=345 lira daha kazanmalı.

    Elinde 3 tane mal var, 345/3=115 liraya satılacak.
    %15 kar ile satmalıdır.

  7. #7

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    Diğer
    Teşekkürler

  8. #8

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite
    Birşey değil


 

  • Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!
  • Benzer konular

    1. Problemler
      shouva, bu konuyu "Ygs & Lys Matematik" forumunda açtı.
      : 1
      : 27 Şub 2013, 20:57
    2. Problemler
      rhl_184, bu konuyu "8. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 4
      : 15 Ara 2012, 18:52
    3. problemler
      yağmurcan, bu konuyu "KPSS Matematik" forumunda açtı.
      : 4
      : 13 Ara 2012, 12:31
    4. problemler
      k.dir7, bu konuyu "Ygs & Lys Matematik" forumunda açtı.
      : 1
      : 05 Ara 2012, 17:25
    5. Problemler
      elff, bu konuyu "Ygs & Lys Matematik" forumunda açtı.
      : 2
      : 27 Kas 2012, 15:42
    Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları