MatematikTutkusu.com Forumları

toplam sorusu

İlk  ... 2 3 4 5 Son
MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 03:41 08 Eki 2012 #31
8+4=4+?
bence en kolayı
4 diğer tarafa atarsak
8:? çıkar .d çoçuğun kafasını ne karıştırıyosunz.d
yada toplamanın değişme özelliğinden.d
Çocuk 3. sınıfa geçti, herhalde şimdiye kadar öğrenmiştir

Serkan A. - ait kullanıcı resmi (Avatar) Serkan A. 00:48 11 Eki 2012 #32
8+4=4+?
bence en kolayı
4 diğer tarafa atarsak
8:? çıkar .d çoçuğun kafasını ne karıştırıyosunz.d
yada toplamanın değişme özelliğinden.d
Bu konu nerden karşına çıktı merak ettim. yaptığına webte konuyu hortlatmak deniyor

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 01:04 11 Eki 2012 #33
Bu konu nerden karşına çıktı merak ettim. yaptığına webte konuyu hortlatmak deniyor
Bugünlerde facebook da sayfadan sayfaya dolaşan bir foto

Paylaşılan her sayfada, bu paylaşımın altında binlerce yorum.
%90 ı 20 demiş.

Kaç gündür aklıma takılıyordu, sizin mesajı görünce aklıma yine geldi

Pek alakası yok gerçi , ama niye insanlar, yorum yapma ihtiyacı hissetmişler, o kadar 20 cevabı yazılmasına rağmen, yine de bi tane de ben yazayım , iyi matematikçi olduğumu ispat mı edeyim diyorlar, %73 ün içinde olmadığını mı ispat etmeye çalışıyorlar anlamadım gitti

Yanlış cevap veren %10 a diycek bişey bulamıyorum zaten
%90 ı 20 demişken, onlarda %27 nin içinde olduklarını ispat etmeye çalışıyorlar herhalde

İşte elee

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 01:06 11 Eki 2012 #34
muhtemelen hepsi iyi bir matematikçi olduklarını kanıtlamaya çalışıyorlardır.Yoksa kimse bu soruyu dikkate almaz bence

gökberk - ait kullanıcı resmi (Avatar) gökberk 01:08 11 Eki 2012 #35
Bugünlerde facebook da sayfadan sayfaya dolaşan bir foto

Paylaşılan her sayfada, bu paylaşımın altında binlerce yorum.
%90 ı 20 demiş.

Bu soru ile mi iyi matematikçi olunuyormuş

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 01:15 11 Eki 2012 #36
Kimilerine göre küçük bi şekil içindeki kareleri bulanlara dahi deniliyor bu neki

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 01:27 11 Eki 2012 #37
Kimilerine göre küçük bi şekil içindeki kareleri bulanlara dahi deniliyor bu neki
Öyle deme,
Bugün ilkokul 2 terk birisi, kesirleri anlattırıyordu face de.
1/3 ün ne demek olduğunu kafasına yatıramıyordu bir türlü

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 02:00 11 Eki 2012 #38
Bu soru ile mi iyi matematikçi olunuyormuş
her ortam kendi atmosferini oluşturur. facebooktakilerin çoğunluğu da bu soruyu yapmanın veya yapamamanın bir kıstas olduğunu düşünebilirler. esas mesele bu tür geyiklerle bannerlarına tıklatmaya çalışanların amaçlarına ulaşması. insanlar nasıl bu kadar kolay sömürülebiliyor anlamıyorum. machiavelli'nin şimdi birebir hatırlayamadığım bi sözü vardı, yaklaşık şunu diyordu;
"insanlar o kadar savunmasız ve saftırlarki, aldatmak isteyen istediği kadar keriz bulabilir"

Öyle deme,
Bugün ilkokul 2 terk birisi, kesirleri anlattırıyordu face de.
1/3 ün ne demek olduğunu kafasına yatıramıyordu bir türlü
ilkokul2 seviyesinde bu gayet normal, lise diplomasını bu yaz almış ve bunu aklına yatıramayan öğrenci var mıdır yok mudur?

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 02:52 11 Eki 2012 #39
her ortam kendi atmosferini oluşturur. facebooktakilerin çoğunluğu da bu soruyu yapmanın veya yapamamanın bir kıstas olduğunu düşünebilirler. esas mesele bu tür geyiklerle bannerlarına tıklatmaya çalışanların amaçlarına ulaşması. insanlar nasıl bu kadar kolay sömürülebiliyor anlamıyorum. machiavelli'nin şimdi birebir hatırlayamadığım bi sözü vardı, yaklaşık şunu diyordu;
"insanlar o kadar savunmasız ve saftırlarki, aldatmak isteyen istediği kadar keriz bulabilir"

ilkokul2 seviyesinde bu gayet normal, lise diplomasını bu yaz almış ve bunu aklına yatıramayan öğrenci var mıdır yok mudur?
Ben de bunu demek istedim.
Bu işin altında sürü psikolojisi de var

Olma mı?

Bırakın kesri aklına yatırmasını, hala çarpmayı parmak sayarak yapan öğrenciler mezun oldu liseden

Fatal zking - ait kullanıcı resmi (Avatar) Fatal zking 17:40 01 Ara 2012 #40
Çocuk 3. sınıfa geçti, herhalde şimdiye kadar öğrenmiştir
Ne 3. sınıf mı lise olmuştur artık

İlk  ... 2 3 4 5 Son
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm