Arkadaşlar öncelikle merhaba.. sitenize yeni üye oldum ve umarım bana şans getirir Size sormak istediğim bir sorum var aslında bir konuda akıl danışmam gerekiyor.
Şu an bir dersaneye gitmeye başladım. Ama kendimi eksik hissediyorum diğer öğrenciler arasında, ben berbat bir lise hayatı geçirdim.. 4 defa okul ve şehir değiştirmek durumunda kaldım babamın işi nedeniyle. Bu durumda da derslerim çok kötüydü. Lise 1 ve 2'de zorlanmama rağmen sınıfı geçtim ama 3 ve 4'te bütünleme sınavlarına kalarak geçebildim. Sanırım şu an yaşadığım eksikliği buna bağlayabiliriz.
Bir tm bölümü mezunu olarak yorum yapabilme kabiliyetim olduğundan dolayı sözel derslerim gayet iyi. Hatta sınıfımdaki en iyisiyim diyebilirim. Ama bu durum Matematik ve Geometri için geçerli değil. Normal öğrencilere göre basit olan soruları bile yapamıyorum en ufak bir noktada kafam karışabiliyor ve konudan soğuyabiliyorum. Şu an YGS ve LYS sınavına hazırlanıyorum ve üniversite için istediğim bir bölüm var: Ekonomi/İktisat. Bu bölüme TM-1 puanı ile girilebildiği için Matematik ve Geometri çok önemli benim için. En az 20 net yapmam gerekiyor her iki sınavda.
Birkaç kişiye danıştım ama onlar özel bir öğretmenle çalışmamı önerdiler. Benim böyle bir seçeneğim olamaz çünkü o kadar masrafa giremem malesef. Ve işin açığı çok korkuyorum ve geceleri kabusum olmaya başladı artık bu durum. Sizce benim bu kadar net yapabilmem mümkün mü? Yoksa istediğim bölümden vaz mı geçmeliyim.. ama eğer yapabileceğimi düşünüyorsanız nasıl çalışmam gerektiği hakkında yardım ederseniz çok sevinirim. Bana zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.