1. #21

    Grubu
    Üye
    İş
    Diğer
    Benim naçizane bir önerim olacak.Bilmiyorum belki forum kirliliğine sebep olabilir ama soru soran herkes soruda nereye kadar geldiğini, neler yaptığını da yazmalı.En azından uğraşıp emek verdiğini görebiliriz.Bu öğrenciler için de faydalı. Ezberlemekten kurtulabilirler.

    Sadece düz soru soran kişilere değil de, soru ile uğraşan ve kendince geldiği yere kadar yapabildiklerini yazan kişilere yardım edilmeli.

  2. #22

    Grubu
    Site sahibi
    İş
    Matematik Öğretmeni
    Öyle bir şey tam amacımıza uygun olacak ama öğrencilere öğrencilerden bunu istediğimizde yapan çok az oldu. Çok vakit kaybettirdiğini düşünüyorlar.

  3. #23

    Grubu
    Üye
    İş
    Diğer
    Hocam bir nedenide şu olabilir. Bazen konuya hakim olunuyor fakat zor bir soru çıktığında o konuya hakim olunmasına rağmen ikilemlere düşebiliyor insan. sadece ilk adımı veyahut 2. adımı yanlış atıyor yada sorulan soru konu içi bir püf nokta içerebiliyor. Fakat çözümde yanlış yaptığı yeri görüp ondan ders çıkardığında sağol demek ile yetinebiliyor

    Fakat genel olarak sizin söyleminiz ağır basmakta. Çoğu öğrenci ödev gibi yazıp hocaya gösterebiliyor. yada biryerlere yazıp "sonra bakarım ya zaten çözüldü sorun değil" hissine kapılıp soru çözümünü boşluyor ve erteliyor. Böyle bir konuya değinmeniz öğrencileri fazlasıyla düşündüğünüz anlamına geliyor. Size canı gönülden teşekkür ediyorum.


 
3 sayfadan 3.si BirinciBirinci 123

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!

Benzer konular

  1. Soru çözümlerimiz hakkında
    Serkan A. bu konuyu Sohbet forumunda açtı
    Cevap: 0
    Son mesaj : 27 Mar 2011, 23:34
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları