MatematikTutkusu.com Forumları

9/3(2+1) için son nokta

İlk  1 2
MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 20:49 05 May 2011 #11
Durup dururken nerden sardı bu matematik tartışması bilmem. Forumları dolaştım, 2 sene önce de bir yerde bu tartışma yapılmış.
Merak ettiğim, bu insanların matematiğe merakının artmasınamı delalet, yoksa, bir şey tartışılsın da ne olursa olsun mantığı mı?
Okuduğuma göre Facebook da bu soru için anket oluşturulmuş. 1500000 kişi 9, 1150000 kişi 1 demiş cevaba.
Net; yabancı forumlar da dahil , bu ve benzeri sorularla çalkalanıyor.
Nerden çıktı şimdi insanlarda, yanyana satır halinde işlem yazma ve işlem önceliği merakı bilmem. Bir taraftan bizim için Matematiğin heryerde tartışılıyor olması güzel. Ama ortaya atılan sorunun geçerliliği ve sonucu, muallak. Her kafadan bir ses. Bilen de konuşmuş, bilmeyen de. Neyse, ne demişler, "Reklamın iyisi kötüsü olmaz." Milleti bayağı sarmış bu.

Benim bu soruyu ciddiye almamın tek nedeni şuydu, 7-8 sene evvel, 7. sınıfta merdiven işlemleri konusunda, verilen bir merdiven işlemi, satır halinde yazma veya satır halinde verilen bir işlemi, merdiven biçiminde yazma konusu vardı. Bu konuyu anlattığımı, hatta yazılıda sorduğumu bile hatırlıyorum. Alttaki örnek gibi.

Şimdi bizim oğlanın kitabına baktım, böyle bir şeyden eser yok. Artık hiç ciddiye almıyorum. Bu saatten sonra, millet yanyana işlem mi yazacak yani. Yazılırsa da , isteyen istediği gibi cevaplasın. Hiç umrumda değil.

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 20:53 05 May 2011 #12
hocam aslında bu konunun tek uygulaması bir bilgisayar programında karşımıza çıkar onu da karışıklığa mahal vermeyecek şekilde yazamayan zaten bu işlere hiç girmesin daha iyi

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 20:54 05 May 2011 #13
Bu kadar tartışmanın sonunda ilk defa size haklısınız diyebiliyorum.

Alp - ait kullanıcı resmi (Avatar) Alp 01:08 06 May 2011 #14

hocam ben Türkçe vikipediden link vermiyorum çünkü yazılanların doğruluğuna güvenmiyorum. burada her ne kadar yazılanlar beni desteklese de eskiden gördüğüm sayısız vikipedi yanlışına dayanarak bu referansı yok sayma hakkımı kullanıyorum. genel wikipediada da böyle bir işlem sırası tanımlanmamış olsa daha matematikçifm hocamızla tartışmamızın başında yazardım , aradım yani
Türkçe vikipedide yazılanlara güvenmeyin hocam çünkü çoğunu ben değiştiriyorum

darkanbright250 - ait kullanıcı resmi (Avatar) darkanbright250 00:25 15 Ara 2011 #15
Arkadaşlar biraz örnek yazın nolur ödev varda

darkanbright250 - ait kullanıcı resmi (Avatar) darkanbright250 19:16 15 Ara 2011 #16
∩slm∩

İlk  1 2
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm