1. #1

    Grubu
    Üye
    İş
    Diğer

    Motivasyon arttıran kitap önerisi

    Arkadaşlar öncelikle merhabalar. Size diğer arkadaşlarıma yararı olacağını düşündüğüm için bu tarz bir konu açtım eğer daha önce açıldıysa çok üzgünüm

    Motivasyon çoğu öğrencinin sıkıntısıdır. Hergün aynı tempo ile çalışmak neredeyse imkansız görünüyor. fakat Bilincimizi zamanında çok çalışmış insanların hayatını okumakla doldurursak onlardan etkilenip çalışma hevesimiz dahada artar diye düşünüyorum.

    hayatını matematik yada fizik gibi güzel bilimlere vermiş bir insanı anlatan herhangi bir kitap adı biliyormusunuz ? Piyasada birçok kitap var tabiki fakat okuyan arkadaşlardan tavsiye almak daha doğru olur. Sizi etkileyen ve çalışma azminizi kırbaçlayan kitap okuduysanız adını bizimle paylaşırmısınız ?

    Ben " Tesla zamanın ötesindeki deha" adlı kitabı almaya karar verdim. Nicola teslayı belki bilirsiniz. Paraya hiç önem vermemiş , hayatını ve kazandığı paraları deneylere adamış 3 saat uyuyup 20 saat çalışan bir mücitti. Radyo tv robotlar ve birçok şeyin bulucusuda nicola tesladır. bildiğiniz üzere kitap okumak matematiği geliştiriyor. fakat bunun yanında ders çalışma motivasyonunu arttıracak kitap okumak artı puan kazandıracaktır. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler

  2. #2

    Grubu
    Moderatör
    İş
    11. sınıf
    Kitap okumak matematiği mi geliştiriyor? Hiçbir alakası yok.
    Kitap okumak ancak okumayı hızlandırır matematiği filan geliştirmez neticede kitapta yazanlar birer yazı sayısal işlem değil.
    Bilmiyorum ama ben o bilim adamının hayatına bakarak motive olamam sanırım.Ders çalışma motivasyonu ise şu şekilde arttırılabilir diyorum,
    -Masa başı çalışılacak,
    -Her gün aynı saatte çalışmak (cidden arttırıyor)
    -Konuya ilgi duymak
    falan filan.

  3. #3

    Grubu
    Üye
    İş
    Diğer
    Dostum öncelikle merhabalar. Kitap okumak matematiği ne kadar geliştirmez desende geliştiriyor. Senin görüşüne tabikide saygım var. neden dersen Çünki kitap okumak beynin sol ve sağ lobunu geliştirdiğinden ve egzersiz yaptırdığından dolayı matematiğe çok büyük katkısı var. Çünkü insan kelimelerle düşünüyor. Benim matematik öğretmeni bir ağabeyim bana sürekli tavsiye ederdi kale almazdım. O matematik öğretmenliğini kitap okumaya borçlu ve meslek liseliydi ben onu dinledikten sonra faydasını fazlasıyla gördüm yorum kapasitem gelişti ve ince ayrıntıları daha iyi görmeye başladım diyebilirim. Fizikte yararı çok fazla özelliklede.

    Neden der isen beynin sol lobu anlama-yorumlama-analiz-matematik-fizik ve diğer fen ilimleri -analitik düşünme ye ayrılıyor ve kitap okuduğun anda sen olayı anlayıp analiz ederken zihnin sürekli bir çalışma temposunda tutuyorsun ve o beynin sol lobundaki kıvrımlar gittikçe güçleniyor. Sürekli bir dikkat olgusu içerisinde olduğundan dolayı dikkatini daha uzun süre odaklayabiliyorsun Ben kitap okumayı 2 3 gün bıraksam bile farkediyor. günde 100 sayfa kitap oku beni çok iyi anlarsın. Ufkun illaki genişleyecek ve daha farklı düşünmeye başlayacaksın.

    Tarihte başarılı olan insanlara baktığımızda çok kitap okuyan insanlar olduklarını farkedersin. Mesela Yavuz sultan selim. 3 saat uyur 8 saat kitap okurdu. fatih sultan mehmet vb.. sayılırda sayılır. bunların hepsi matematik ve fen ilimlerini yutmuş çok kitap okuyan kişilerdi herneyse.

    Senin görüşüne tabiki saygım var dostum fakat bana ve birçok insana yarıyor. Yorumun için çok teşekkür ediyorum. Sağlıcakla kalman dileğiyle..

  4. #4

    Grubu
    Moderatör
    İş
    11. sınıf
    Alıntı Yunusakbaba'den alıntı Mesajı göster
    günde 100 sayfa kitap oku beni çok iyi anlarsın. Ufkun illaki genişleyecek ve daha farklı düşünmeye başlayacaksın.
    Bilgisiz olduğum konularda konuşmayı sevmem,
    Günde 100 sayfa kitap okuduğum için konuştum zaten.

  5. #5

    Grubu
    Üye
    İş
    Diğer
    Ben sana bilimsel gerçeklerle anlattım. "Kitap okumak sadece okuma hızını arttırıyor" demişsin. yalnışın var. Hiçmi idrak kapasitesini geliştirmiyor ? Analitik düşünmeyi geliştirmiyor ? Dikkati geliştirmiyor ? anlama kabiliyetini geliştirmiyor ? zihni hiçmi hantallıktan kurtarmıyor? Bir matematik problemini çözmek için onu anlamak gerekmezmi ? dikkat gerekmezmi ? Bilimsel olarak bunların aksini kanıtlayabilirsen bende kitap okumak yerine 1 2 saat daha matematik çalışabilirim.

  6. #6

    Grubu
    Üye
    İş
    Üniversite
    çok gereksiz bir tartışma :/

  7. #7

    Grubu
    Moderatör
    İş
    11. sınıf
    Alıntı Yunusakbaba'den alıntı Mesajı göster
    Ben sana bilimsel gerçeklerle anlattım. "Kitap okumak sadece okuma hızını arttırıyor" demişsin. yalnışın var. Hiçmi idrak kapasitesini geliştirmiyor ? Analitik düşünmeyi geliştirmiyor ? Dikkati geliştirmiyor ? anlama kabiliyetini geliştirmiyor ? zihni hiçmi hantallıktan kurtarmıyor? Bir matematik problemini çözmek için onu anlamak gerekmezmi ? dikkat gerekmezmi ? Bilimsel olarak bunların aksini kanıtlayabilirsen bende kitap okumak yerine 1 2 saat daha matematik çalışabilirim.
    "yanlış"a "yalnış" dedikten sonra soru eki olan "-mi"yi ayrı yazdıktan sonra bir işe yaramadığını fark ettim.
    Bu arada siz matematiğim gelişecek diye kitap okumaya devam edin.Ne de olsa bilimsel bir dayanak.

  8. #8

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite
    okumak sadece anlamayı geliştiriyor. bu anlamada ilk öğretim ve lise matematiğinde problemlerde karşına çıkar.
    kitap okumak matematiği çok fazla ilerletmez. bunu her gün kitap okuyan biri değil lise hayatım boyunca 2-3 kitap bitiren biri söylüyor. yani ben. övünmüyorum kitap okumadığım için. fakat 4 yıl boyunca 2-3 kitap bitirdim. hiçbir katkıda sağlamadı.
    matematik ya çalışarak kazanılan bir durum.sadece çalışmakla bir yere kadar çıkar matematik. daha sonrası insanda potansiyelin olması gerekir.
    matematikte daha çok bakış açısı geliştirmek önemlidir. bu geometride de geçerli. örnek ise
    bir geometri sorunun birden fazla çözümü vardır. ve bu çözümlerin hepsi farklı bir bakış açısıyla yapılmış.
    Kara karı, kuru karı, keçi eti, durgun at
    mazarratü'l mazarratü'l mazarratü'l mazarrat
    Beyaz karı, şişman karı, kuzu eti, yürük at
    fâidâtü'l fâidâtü'l fâidâdü'l fâidât.

  9. #9

    Grubu
    Üye
    İş
    Diğer
    Yanlış olduğunu sen demeden önce farkettim fakat düzeltme gereği duymadım. Ayrıca konumuz dili etkin bir şekilde kullanma değil diye biliyorum ben ? Dostum benim senle laf dalaşına girmek gibi bir problemim yok. Sana kitap okumanın matematiğe faydalı olduğunu söyledim ve biraz örneklerle bunu kafanda şekillendirip sana sundum. Anlama oranını ve yorum yeteneğini geliştirip beyninin sol lobunu çalıştırdığından , zihni hantallıktan kurtarıp egzersiz yaptırdığından dolayı savundum bu düşünceyi ve faydasını gören çevremden de tecrübe ederek konuştum. Nette bu konuda fazla makale yoktur ama araştırırsan benim dediklerime çok yakın şeyler bulabilirsin. Beynin sol lobunun işlevlerini internetten araştırabilirsin. Fakat tartışma biçiminden farkediliyorki senin derdin güzel bir şekilde konuyu tartışmak yerine laf dalaşına girmek. Haydi o zaman "yalnış" yazarak ben şimdi bu tartışmada çok haksız oldum hatta bu yanlış yazma yüzünden kitap okumanın insana hiçbirşey katmadığınıda vurduladım. Kitap okumak insana düşünme yeteneği katmıyor. ve yanlış yazdırıyor varsayımına da tabi olduk. Çoğu genç okumasın kitap. Ufkunun genişlemesine ve düşüncelerin olgunlaşmasınada gerek yok.

    Zaten o yüzden Çinlilerin ve Türklerin de olduğu Uluslar arası Analitik matematik yarışmasında sondan ikinci olduk. Onlar çok kitap okuyup düşüncelerini ve ufuklarını geliştiriyor, polisiye okuyup analitik düşüncelerinde ilerleme sağlıyor. Biz ise ezber yönteminden formülü koy gitsin soru tipininin mantığını ezberle gitsin. Uluslararası analitik matematik yarışmasında ne yazıkki işçi havuz problemi sorulmuyor. dostum. Benim anlamak istediğimi anlamak isteyen mutlaka anlayacaktır saygılarımı sunuyorum sana.

  10. #10

    Grubu
    Moderatör
    İş
    11. sınıf
    Matematikte ufku geliştirmek kitap okuyarak olmaz. Olimpik sorularla - zor sorularla uğraşarak olur.
    Her neyse cevap veren çıkacaktır konunuza


 
2 sayfadan 1.si 12 SonuncuSonuncu

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!

Benzer konular

  1. LYS kitap önerisi
    korkmazserkan bu konuyu Sınavlar forumunda açtı
    Cevap: 13
    Son mesaj : 25 Mar 2014, 20:50
  2. kitap önerisi
    kaskas123 bu konuyu Sohbet forumunda açtı
    Cevap: 5
    Son mesaj : 19 Eyl 2013, 00:43
  3. Kitap Önerisi
    Heisenberg bu konuyu Sohbet forumunda açtı
    Cevap: 33
    Son mesaj : 30 Haz 2013, 03:18
  4. kitap önerisi
    ezekiel bu konuyu Sohbet forumunda açtı
    Cevap: 8
    Son mesaj : 09 Kas 2012, 04:46
  5. Kitap Önerisi
    Furkan61 bu konuyu Sohbet forumunda açtı
    Cevap: 2
    Son mesaj : 12 Tem 2012, 13:41
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları