MatematikTutkusu.com Forumları

Bilişim suçları avukatlığı

1 2 Son
sinavkizi 00:32 01 Ağu 2012 #1
hakkında düşünceleriniz?...

XraZer 05:17 01 Ağu 2012 #2
Askerden arkadasim olur kendisi.

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 22:51 01 Ağu 2012 #3
Bence Hukuk düşünüyorsan eğer hiç avukat olmaya felan niyetlenme.(Tabi maddi konuya azcıkta önem veriyorsan.) Savcılık en mantıklısı gibi geliyor , hem bir saygınlığın oluyor , hem yetkin , hem de maddi açıdan oldukça iyi.

kcancelik 23:04 01 Ağu 2012 #4
@svsmumcu;
Savcı olabileceğinin garantisi malesef yokmuş. Okulu bitirdikten sonra hakim-savcı olmak sanırım bir kuraya bağlıymış. Ben böyle duymuştum. Bilgilendirme amaçlı yazayım dedim.
İyi günler.

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 23:05 01 Ağu 2012 #5
Macera arıyorsun galiba.

Dermişim

Farklı bir meslek. Günümüzde bilişim arttığı için sçları da artıyor. Geleceği parlak olabilir.

Anladığım kadarıyla Hukuk+Bilgisayar okuyacaksın.
İşin içinde bilgisayar olması iyidir ama.
Kendini yeterli görüyorsan neden olmasın ?

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 23:07 01 Ağu 2012 #6
Savcılıkta özel sektör şansın yok.
Avukatlıkta serbest çalışabilirsin.

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 23:08 01 Ağu 2012 #7
Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra (İyi bir hukuk )

Hakimler Savcılar Yüksek Kurulunun yaptığı Adli Yargı veya İdari Yargı sınavlarına girilir.Adli Yargı Sınavında 10 - 15 Sayı Temel Matematik + Geometri soruları bulunur.

Eğer bu sınav kazanılırsa Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu bir kura yapar ve bu kurada Hakim ya da Savcı olma şansınız %50 %50dir.Ancak diyelim ki Savcı olmak istiyorsunuz ancak Hakimlik çıktı bu durumda , karara itiraz hakkınızı kullanım aynı şansı bir kaç kere tekrarlatabilirsiniz.

Öyle ya da böyle , çıkmasa bile gerekli kişiler isterse bir türlü kaytarırlar sizi...

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 23:10 01 Ağu 2012 #8
Savcılıkta özel sektör şansın yok.
Avukatlıkta serbest çalışabilirsin.

Ancak Savcılık daha geçerli hocam.Bir duruşmada , asıl sözü İddia makamı söyler , bulur , eğer macera arıyorsan , cinayetler felan Cumhuriyet Savcılığı iyi bir hedef olablir.

Melek12 - ait kullanıcı resmi (Avatar) Melek12 00:03 02 Ağu 2012 #9
Hukuk okurken boşanma avukatı,ağır ceza avukatı vb. bölümlere ayrılmıyorsun ki. Ama mesleğe atıldığında hep aynı tür davaları aldığında o konuda uzmanlaşırsın elbet. Bilişim ile ilgili bir konuda da herhangi birinin vekilliğini yapabilirsin. Yoksa yapamaz mısın ? (Kafam karıştı.)

Misal 10 sene önce mezun olan bir avukat Avrupa Birliği Hukuku görmüş müdür ? Görmemişse bu konuda herhangi birinin vekilliğini yapamaz mı ?

Veya bilişim ile ilgili bir davanın avutkatlığını yapması için bilgisayar kullanabilme zorunluluğu mu vardır ? Konu ile ilgili anayasanın gerekli maddelerini bilmesi kafi değil midir ?

sinavkizi 20:04 02 Ağu 2012 #10
Hukuk okumayı düşünmüyorum, merak ettim nasıl bir dal acaba, diye .

1 2 Son
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm