hakkında düşünceleriniz?...
hakkında düşünceleriniz?...
Askerden arkadasim olur kendisi.
Bence Hukuk düşünüyorsan eğer hiç avukat olmaya felan niyetlenme.(Tabi maddi konuya azcıkta önem veriyorsan.) Savcılık en mantıklısı gibi geliyor , hem bir saygınlığın oluyor , hem yetkin , hem de maddi açıdan oldukça iyi.
@svsmumcu;
Savcı olabileceğinin garantisi malesef yokmuş. Okulu bitirdikten sonra hakim-savcı olmak sanırım bir kuraya bağlıymış. Ben böyle duymuştum. Bilgilendirme amaçlı yazayım dedim.
İyi günler.
Bilgi ve ego ters orantılıdır, bilgi arttıkça ego azalır. (Albert Einstein)
Macera arıyorsun galiba.
Dermişim
Farklı bir meslek. Günümüzde bilişim arttığı için sçları da artıyor. Geleceği parlak olabilir.
Anladığım kadarıyla Hukuk+Bilgisayar okuyacaksın.
İşin içinde bilgisayar olması iyidir ama.
Kendini yeterli görüyorsan neden olmasın ?
Savcılıkta özel sektör şansın yok.
Avukatlıkta serbest çalışabilirsin.
Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra (İyi bir hukuk )
Hakimler Savcılar Yüksek Kurulunun yaptığı Adli Yargı veya İdari Yargı sınavlarına girilir.Adli Yargı Sınavında 10 - 15 Sayı Temel Matematik + Geometri soruları bulunur.
Eğer bu sınav kazanılırsa Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu bir kura yapar ve bu kurada Hakim ya da Savcı olma şansınız %50 %50dir.Ancak diyelim ki Savcı olmak istiyorsunuz ancak Hakimlik çıktı bu durumda , karara itiraz hakkınızı kullanım aynı şansı bir kaç kere tekrarlatabilirsiniz.
Öyle ya da böyle , çıkmasa bile gerekli kişiler isterse bir türlü kaytarırlar sizi...
Hukuk okurken boşanma avukatı,ağır ceza avukatı vb. bölümlere ayrılmıyorsun ki. Ama mesleğe atıldığında hep aynı tür davaları aldığında o konuda uzmanlaşırsın elbet. Bilişim ile ilgili bir konuda da herhangi birinin vekilliğini yapabilirsin. Yoksa yapamaz mısın ? (Kafam karıştı.)
Misal 10 sene önce mezun olan bir avukat Avrupa Birliği Hukuku görmüş müdür ? Görmemişse bu konuda herhangi birinin vekilliğini yapamaz mı ?
Veya bilişim ile ilgili bir davanın avutkatlığını yapması için bilgisayar kullanabilme zorunluluğu mu vardır ? Konu ile ilgili anayasanın gerekli maddelerini bilmesi kafi değil midir ?
İnternetim yok
Hukuk okumayı düşünmüyorum, merak ettim nasıl bir dal acaba, diye.
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!